CHP'li Esenyurt Belediyesi'nin organizasyonuyla Suriyeliler kesin dönüş yapıyor

Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla ülkesine dönen Suriyeli sayısı bugün gidenlerle beraber 6730 kişi oldu.

Esenyurt’tan memleketlerine kesin dönüş yapan Suriyelilere 210 kişi daha eklendi.

Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla 210 kişilik Suriyeli daha memleketlerine döndü. Esenyurt Belediyesi’ne ait araçlarla Suriyeliler, ülkelerine dönmek üzere Esenyurt Belediyesi eski binası önünden Kilis Öncüpınar, Hatay Yayladağı ve Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı. Kesin dönüş yapan Suriyelilerin eşyaları da Esenyurt Belediyesi tarafından ayrı bir araçla memleketlerine gönderildi. Sınır kapılarına ulaşan Suriyeliler güvenli bölgelerden ülkelerine ulaştırılacak.

BAŞKAN BOZKURT: DÖNÜŞLER DEVAM EDECEK

Esenyurt’tan yola çıkan kafileyi uğurlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yaptığı konuşmada göreve geldikleri günden bu yana Esenyurt’tan 1127 kişinin Esenyurt Belediyesi aracılığıyla ülkelerine döndüğünü vurgulayarak, hem Suriyeli misafirlerin hem de Esenyurt’ta yaşayan vatandaşların iyiliği için bu organizasyonu yürüttüklerini belirtti.  Başkan Bozkurt, “Suriye’ye geri dönmek isteyen konuklarımız güvenli bir şekilde ülkelerine geri dönmeleri için bu organizasyonu yapıyoruz. Aksi takdirde dönerken çok ciddi sıkıntı çekiyorlar hem de onlar için maliyetli oluyor. Belediyemiz gerekli hazırlıkları yaparak ücretsiz bir şekilde Suriyeli misafirlerimizi taşıyor. Bugün beş ayrı bölgeye 210 Suriyeli misafirimizi gönderiyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 1127 kişiyi memleketine gönderdik” dedi. Esenyurt’ta kayıt dışı 120 bin civarında Suriyeli misafirin bulunduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, “Bunun 60 bin tanesi ilçe nüfusuna kayıtlı, gerisi de Türkiye’nin diğer bölgelerinden gelen vatandaşlar. Kendi vatandaşlarımız ve Suriyeliler arasında kültürel olarak bir uyumsuzluk oluşuyor, bir de bu bölgede vatandaşlarımızın çalışacağı işlerde çalışıyorlar öyle bir sorun da var. En önemlisi sosyal alanlar ve okullardan burada ki vatandaşlar yeterince faydalanamıyor. Bunun doğurduğu sorunlardan dolayı vatandaşlarımız Suriyeli konuklarımızın gitmesini daha yararlı olacağını düşünüyor. Onlarda mutlular aslında oradaki olaylar bitince kendi evlerinde daha da rahat yaşayacaklar. Bu süreç devam edecek. Düzenli olarak Suriyeli misafirlerimizi memleketleri göndereceğiz” diye konuştu.

Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla ülkesine dönen Suriyeli sayısı 6520 kişi bugünkü arkadaşlarla beraber 6730 Kişi oldu. Bu konvoy dahil, biz göreve başladığımızdan bu yana 1127 kişi gönderdik.

Önce Belediye’ye başvuru yapıp gitmek istediğini söylüyor. Tüm resmi işlemlerini belediyenin yetkilileri takip ediyor. İl Göç İdaresi yetkilileri ilgileniyor. Sınırı geçtikten sonra Kızılay yardımcı oluyor. TSK’nin açtığı güvenli koridor ile evlerine ulaşıyorlar.

İmzaladıkları belge ile 5 yıl Türkiye’ye giriş yapamayacaklar.

İlgili Haberler
Etiketler :