CHP'li Eren Yıldırım serbest bırakıldı

CHP'li Eren Yıldırım serbest bırakıldı
CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı, Vefa Grubu Üyesi Eren Yıldırım, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz'dan edinilen bilgiye göre, CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı, Vefa Grubu Üyesi Eren Yıldırım, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Eren Yıldırım, Erdoğan’ın hedef göstermesinin ardından tutuklanmıştı.

Barış Yarkadaş, Eren Yıldırım'ın serbest bırakılmasını sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:
 

Eren Yıldırım için iddianamesi hazırlandı. Koruma, "Mermiyi namluya sürdüm." dedi.

İddianame hazırlandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Adana Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ve olaya karışan 4 kişi hakkındaki iddianamesini hazırladı. Yüreğir Kaymakamı Ozan Bingöl'ün mağdur ve koruması B. Y.’nin müşteki sıfatıyla yer aldığı iddianamede Yıldırım’a “görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret” suçlaması yöneltilirken, 4 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. İddianade Yıldırım için haraketten 1 yıl, kamu görevlisine görevini yaptırmama iddiasıyla da 4 yıla kadar hapis cezası istendi. 

ANKA'da yer alan habere göre; 14 Mayıs günü gerçekleşen olaya ilişkin iddianamede ifadesi yer alan koruma B. Y. , kaymakamı korumak için silahını çektiğini, mermiyi namluya verdiğini söyleyerek, namluyu kimseye doğrultmadığını ve yere doğru tuttuğunu ileri sürdü.

Olaya ilişkin görüntüler de incelendi. 1 numaralı görüntüde Eren Yıldırım ile kaymakam koruması B. Y. Arasında itiş- kakış yaşandığı ve silah doldur boşalt sesinin duyulduğu aktarıldı. Toplanan delilleri inceleyen iddianame savcısı, özetle şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kaymakam koruması kalabalık oluşmaması yönünde uyarıda bulunmuş, ilçe kaymakamına gerçekleşebilecek olan saldırıyı engellemek için uyarılarına devam ettirmiş ancak uzaklaşmayan grupta bulunan şüpheli Eren tarafından göğüs kısmından sert bir şekilde vurulması sonucu kesin adli raporundan da anlaşılacağı üzere basit tıbbı müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralanmıştır. Yaralanma niteliği gereği görevi yaptırmamak için direnme suçunun cebir unsuru olarak sayılmıştır. “

“Eren Yıldırım, kaymakam ve korumasının bulunduğu yöne doğru ‘Teröristsin, FETÖ’cüsün’ şeklinde ifadeler kullanmıştır. Kullandığı ifadeler kişilerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte bulunmuştur.”

Ne olmuştu? 

Adana'da, Yüreğir Kaymakamlığı'na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine kimlik sorduğu için yaşanan tartışma sonucu ailesiyle gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "PKK" benzetmesi üzerine tutuklanmıştı.

 

 

Etiketler :