CHP'li bir belediyeye daha operasyon: Başkan dahil 3 kişi gözaltında

CHP'li bir belediyeye daha operasyon: Başkan dahil 3 kişi gözaltında
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un 'Belediyelerimize yönelik siyasi operasyonlar artacak' açıklamasından sonra CHP'li bir belediyeye daha operasyon düzenlendi. Çanakkale Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile ikisi belediye çalışanı 3 kişi, rüşvet iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Çanakkale'de Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ve iki belediye çalışanı, sabah erken saatlerde gözaltına alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Gözaltı işlemi temelsiz, yersiz, haksız ve hukuksuzdur. Çağrı yapıldığında her zaman hazır olacak seçilmiş bir belediye başkanının sabah 06.45’te eşinin ve kızının yanında gözaltına alınması kabul edilemez” açıklamasını yaptı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile iki belediye başkanı gözaltına alındı. “Rüşvet” suçlaması ile gözaltına alınan Öz ve belediye çalışanlarının emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, sosyal medya hesabından, şu açıklamayı yaptı:

“Çan Belediye Başkanımız Bülent Öz hakkında uygulanan gözaltı işlemi temelsiz, yersiz, haksız ve hukuksuzdur. Çağrı yapıldığında her zaman hazır olacak seçilmiş bir belediye başkanının sabah 06.45’te eşinin ve kızının yanında gözaltına alınması kabul edilemez. Elbette bu durumu Çan halkı takdir edecektir. Yargıdaki siyasallaşma her geçen gün adaleti çürütmektedir. Süreci tüm örgütümüzle ve hemşehrilerimizle birlikte yakından takip ediyoruz.”

Seyit Torun, 'Operasyonlar artacak' demişti

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Van’da düzenlenen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "İçişleri Bakanlığı’nda ve MASAK’ta belediyelerimize yönelik siyasi operasyonlar için birimler kurulduğunun farkındayız. Önümüzdeki süreçte bu operasyonların artacağını da gayet iyi biliyoruz" ifadesini kullanmıştı.

'Operasyonların artacağını da gayet iyi biliyoruz'

Torun, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Torba yasalarla, kararnamelerle ve genelgelerle belediyelerimizin yetki ve gelirlerini ellerinden alan ve belediyelerimizin hakkı olan kaynakları kesen iktidar, bir taraftan da siyasi operasyon ve soruşturmalarla baskı kurmaktadır. Yerel seçimleri kaybetmeyi içine sindiremeyen, sonrasında da belediyelerimizin hizmetlerine engel olamayan iktidarın korku içinde olduğunu biliyoruz. İçişleri Bakanlığı’nda ve MASAK’ta belediyelerimize yönelik siyasi operasyonlar için birimler kurulduğunun farkındayız. Önümüzdeki süreçte bu operasyonların artacağını da gayet iyi biliyoruz. Çalıştayımızda iktidarın bu çabaları değerlendirilmiş, önümüze çıkacak her türlü siyasi operasyona halkımızla birlikte de karşı duracağımız vurgulanmıştır."