CHP’li başkandan Çin'e ‘Doğu Türkistan’ tepkisi

CHP’li başkandan Çin'e ‘Doğu Türkistan’ tepkisi
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çin’in Panjin kenti ile kardeş şehir ilişkisini askıya aldı.

CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman son günlerde Çin'de Türklere yapılan zulme karşı sessiz kalmayarak tepkisini ortaya koydu.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre;  Başkan Salman, Çin'in Doğu Türkistan'da Türklere yapılan işkenceler nedeniyle Panjin kenti ile yürütülen kardeş şehirler ilişkisini askıya aldığını bildirdi.

"İnsani seviyeye gelene kadar davet etmeyeceğim"

Başkan Vefa Salman  şunları söyledi;

Çin tarafından Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan işkence, eziyet, baskı ve dayatma dayanılmaz hale geldi. Oradaki Türkler seslerini ne yazık ki duyuramıyorlar.

Kentimizin Çin'in Panjin kenti ile yıllar önce yapılmış kardeş şehir ilişkileri mevcut. Panjin kentimizin ilk kardeş şehirlerinden biridir. Yalova Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı eziyetlere tepki olarak, Panjin kenti ile kardeş şehir ilişkilerimizi askıya aldım.

Uygur Türklerinin yaşam şartları insani seviyeye gelene kadar, bir Çinli kalitesinde hayatlarını idame ettirene kadar bu süreç böyle devam edecektir. Yalova'da olacak hiçbir etkinliğe Çinlileri ne davet edeceğim, ne de onların davetlerine icabet edeceğim.

Bu böyle bilinsin. Olumlu şartlar oluşana kadar bu ilişkiler böyle sürecek” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :