CHP'li Başkana Kumpasta Şok Gelişme

CHP'li Başkana Kumpasta Şok Gelişme
Ramazan Artıksüer ve Ferdi İlbuğa’ya şantajdan dava açıldı.SONER ÇETİN’E KURULAN KUMPAS AÇIĞA ÇIKTICHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e “Başkan yardımcısının ayağına sıktırdığı” iddiasıyla...

Ramazan Artıksüer ve Ferdi İlbuğa’ya şantajdan dava açıldı.

SONER ÇETİN’E KURULAN KUMPAS AÇIĞA ÇIKTI

CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e “Başkan yardımcısının ayağına sıktırdığı” iddiasıyla kurulan kumpas, “Azmettiren ve şantaj yapan kişi Ramazan Artıksüer’dir” biçimindeki tanık ifadeleri üzerine çöktü. Adana Cumhuriyet Savcılığı, “Şantaj yaparak Soner Çetin’den para sızdırmaya çalıştıkları” iddiasıyla Ramazan Artıksüer ve “tetikçi” olduğunu itiraf eden akrabası Ferdi İlbuğa hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

 “PARA VERSİN İFADEMİ DEĞİŞTİREYİM”

Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek’in odasının 30 Eylül 2014 günü kurşunlanması olayıyla ilgili olarak, eylemi kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf eden sanık Ferdi İlbuğa ve kendisini azmettirdiği öne sürülen akrabası Ramazan Artıksüer hakkında “Şantaj yaparak Soner Çetin’den para sızdırmaya çalıştıkları” gerekçesiyle 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Savcılık iddianamesinde, “Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i kasteden şüpheli Ferdi İlbuğa’nın, tanık Yusuf Iraz’a ‘Başkan bey bir miktar para verirse ben ifademi değiştiririm, vermezse olayı kendi üstüne yıkarım’ dediğinin dosya kapsamından anlaşıldığı” belirtildi.

 “OLAY KAHVEHANEDE PLANLANDI”

Belediye binasının kurşunlanması olayında 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 14 Nisan’da ‘tanık’ olarak dinlenen Resul Yalnızcagil’in ifadesi, olayın önceden nasıl planlandığının ortaya çıkarılmasını sağladı. Yalnızcagil’in zabıtlara geçen ifadesi şöyle: “Ramazan Artıksüer adlı şahıs sanık Ferdi İlbuğa ile birlikte kardeşim A.Yalnızcagil’in kahvehanesine geldiler. Yeğenim Fatih’e Ramazan Artıksüer, ‘Ferdi’nin Mustafa Selek’i bürosunda ayağından vuracağını, bu işi daha sonra belediye başkanının yaptırdığını’ söyleyerek 500 bin lirayı alıp paylaşacaklarını anlattı ve yeğenim Fatih’e aracı kullanması karşılığında 2000 lira verdi.”

 “RAMAZAN ABİ 2 BİN LİRA VERDİ”

Soner Çetin’e yönelik tezgâhın ortaya çıkmasında, olaya katıldığını itiraf eden tanık Fatih Sermisakçı’nın ifadesi de etkili oldu. Kumpasın bir parçası olduğunu 25 Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada kabul eden Sermisakçı’nın sözleri zapta şöyle geçti: “Ramazan abi kahvemize geldi, yanında Ferdi İlbuğa da vardı. Ferdi’nin, başkan yardımcısının ayağına sıkacağını, araba kiralamamı, Ferdi’yi olay yerine götürüp, sonra uzaklaştırmamı söyledi. Olayı başkana yıkacaklarını, 500 bin lira alıp 150 bin lirasını bana vereceklerini söyledi, işsizdim, kabul ettim, bana orada 2000 lira para verdi. Aracı kiraladım, Ferdi’yi olay yerine götürdüm, silah sesleri duydum, Ferdi koşarak geldi, araca bindi ve kaçtık.”

 “RAMAZAN 500 BİN LİRA İSTEDİ”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e yönelik kumpasın anlaşılmasında etkili olan bir diğer tanık da kurşunlama olayından sonra ‘aracılık yapması’ istenen Yusuf Iraz adlı kişiydi. Tanık olarak gittiği mahkemedeki ifadesinde Iraz, Ramazan Artıksüer’in kendisini Yurt Mahallesi’ndeki pazar yerine çağırdığını belirterek şunları anlattı: “Araçta Ramazan, Ferdi ve tanımadığım bir kişi daha vardı. Ramazan ve Ferdi bana, Soner’in kendilerine 500 bin lira vermesini, vermediği takdirde Emniyete gidip ifade vereceklerini söylediler. Ben de bu olayı makamında Soner Çetin’e anlattım, o da ‘ellerinden geleni arkalarına koymasınlar’ dedi.”

“YALAN BEYANDA BULUNMAMI İSTEDİ”

Başkan Soner Çetin’i kamuoyunda küçük düşürmeye yönelik Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasında tanık olarak dinlenen Eda D. de davanın seyrini değiştirebilecek sözleriyle duruşmaya damga vurdu. Ferdi İlbuğa’nın, eylemi Ramazan Artıksüer’in yönlendirmesi sonucu yaptığına inandığını söyleyen Eda D.’nin ifadeleri zapta şöyle geçti: “Ramazan bana ‘Soner bundan sonra köşeye sıkıştı; ya o koltuktan olacak ya da onun karşılığında bana bir bedel ödeyecek’ dedi. Benden mahkemeye gidip,‘Soner Çetin Ramazan Artıksüer’e ‘Ferdi’yi çekersen sana 500 bin lira vereceğim’ dedi, diye yalan beyanda bulunmamı istedi, kabul etmedim.”

 KONUSU AYNI İKİ DAVA BİRLEŞTİRİLDİ

Adana 19. Asliye Ceza Mahkemesi, 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması yapılan  2015 / 96 esas sayılı dava ile kendisinin göreceği davanın konusu ve tarafları aynı olduğu için  birleştirilmesine karar verdi. Birleştirilen davaya Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 23 Haziran günü devam edilecek. Saldırıyı gerçekleştirdiği kamera kayıtlarında net biçimde görülen, ayrıca “Tetikçiyim” ve “Biz bir çeteyiz” biçimindeki itirafları ile suçunu ikrar eden  Ferdi İlbuğa ve olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen Ramazan Artıksüer yargılanacak.