CHP'li Adıgüzel'den 4+4+4 Eylemi

CHP'li Adıgüzel'den 4+4+4 Eylemi
CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, çocuklarının geleceğine sahip çıkmak isteyen velilere destek verdi.CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel'in de destek verdiği eylemde 4+4+4 yasasının getirdiği yıkım...

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, çocuklarının geleceğine sahip çıkmak isteyen velilere destek verdi.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel'in de destek verdiği eylemde 4+4+4 yasasının getirdiği yıkım protesto edildi. "Artık Yeter" diyen veliler okulların dönüştürülmesine ve satılmasına karşı çıktılar. "Çocuklarımızın geleceğini sattırmayacağız" diyen genç milletvekili, velilere bu sorunun takipçisi olacağının sözünü verdi.

Kendi mahallelerindeki okulların dönüştürülmesinin sonucu olarak öğrencilerin en az iki vasıta kullanmak zorunda kaldıklarını ve bunun aileler üzerinde ekonomik bir külfet yarattığını belirten Adıgüzel, "Çocuklar, eğitime kazandırılmak yerine eğitimden soğutuluyor. Okullarını başarı ile bitiren öğrenciler ödüllendirilecekleri yerde, okullarının dönüşüm haberleriyle cezalandırılıyorlar" dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen eylemde veliler Taksim Ortaokulu'nun satılmasına, Kadir Rezzan Has İlkokulu, Zeytinburnu Kazlıçeşme Abay Ortaokulu, Kartal Öğretmen Selma Akay Ortaokulu'nun imam hatip liselerine dönüştürülmesine ve Kadıköy Yeşilbahar Ortaokulu'nun kapatılmasına karşı çıktı. Eşit, parasız, laik, bilimsel eğitim talebinde bulunan veliler, seslerini duyurmak için tüm demokratik yolları denediklerini fakat bir sonuç alamadıklarını dile getirdiler. Çocuklarının özel okullara mahkûm edildiğinden şikâyet eden veliler, milletvekiline taleplerini ilettiler.