CHP'den YSK ve RTÜK Hakkında Suç Duyurusu

CHP'den YSK ve RTÜK Hakkında Suç Duyurusu
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, “görevi ihmal suçu” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Yüksek Seçim Kurulu ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri hakkında “görevi ihmal suçu”...

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, “görevi ihmal suçu” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Yüksek Seçim Kurulu ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri hakkında “görevi ihmal suçu” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Oyan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve RTÜK üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusunda, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimleri yönetim ve denetim görevinden kaçındığı, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun da radyo televizyon yayınlarını denetlemeyerek yayın adaletini denetleme görevinden kaçındığı öne sürüldü.

Oyan yaptığı açıklamada da, Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığını Anayasaya kazıyan 101 ve 103. maddeleri yok sayarak meydan meydan dolaştığını, Anayasaya meydan okuduğunu ve "yeminini çiğnediğini" iddia etti. Seçimleri yönetmek ve denetlemekle görevli olan YSK’nın "yan çizdiğini" savunan Oyan, şöyle dedi:

“YSK’dan güç ve cesaret alan RTÜK de yayın denetimini yapmamakta, seçimlerin serbest ve eşit koşullarda gerçekleşmemesinde YSK ile birlikte ortak sorumluluk yüklenmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan herkesten daha taraflıdır ve bu durum karşısında YSK ile türevi RTÜK üç maymunu oynamaktadır. Seçim sürecini denetleme görevini yerine getirmeyen Kurulun, seçim sonuçlarını eşit ve yansız bir biçimde denetleyebileceğine bu koşullarda güven duyulabilir mi? 2015 Milletvekili Genel Seçimi üzerine ağır bir gölge düşmüştür.”