CHP’den Rıza Sarraf Ödülüne İlk Yorum

CHP’den Rıza Sarraf Ödülüne İlk Yorum
Bülent Tezcan: İbret verici bir tablodur.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yeni dönem vekillik işlemleri için geldiği Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.“Bakanların Rıza Sarraf’a...

Bülent Tezcan: İbret verici bir tablodur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yeni dönem vekillik işlemleri için geldiği Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Bakanların Rıza Sarraf’a ödül vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Bülent Tezcan, “Gelinen süreç ısrarlı bir şekilde Rıza Sarraf’ın cari açığı da ne kadar hızlı ve güzel indirdiğini anlatıyorlardı. İbret verici bir tablodur.  Bu yaşananları gördüğümüz zaman Türkiye’nin gerçekten yolsuzlukla mücadele konusunda ne kadar kararlı ve ısrarlı olması, siyasetin kirlenmişliğine karşı temiz siyaset konusunda ne kadar tavizsiz ve ısrarlı yürümesi gerektiğinin açık bir örneğidir” dedi.

Koalisyon konusuna da değinen Tezcan “CHP’nin Türkiye’nin ihtiyacı olan sorunları çözecek bir hükümetin şu veya bu şekilde parlamentodan bir an önce çıkmasını arzu ettiğini ifade eden Tezcan, arlamentonun uzlaşmaya en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde siyasetin diline en azından dönemin başında dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu süreç içerisinde çok dikkatli bir dil kullandığını belirten Tezcan, bu dikkatli dilden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Milletin 7 Haziran’da bir tablo ortaya koyduğuna dikkati çeken Tezcan, bu tablo içerisinde çok sayıda hükümet seçeneğinin parlamentodan çıkabileceğini, çıkma potansiyeli olduğunu kaydetti.

“Koalisyonlar uzlaşma kültürünün en önemli aşamaları”

Koalisyonların uzlaşma kültürünün en önemli aşamaları ve örnekleri olduğuna işaret eden Tezcan, koalisyon sürecinde uzlaşma kültürünü hayata geçirebilmek için herkesin azami ortak noktaları bulunması, bunun olmaması halinde de asgari ortak noktaları çerçevesinde buluşmayı öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Bunun gerginleşen siyaseti aşmak için de bir fırsat olabileceğini ifade eden Tezcan, bütün liderlerin ve siyasetçilerin bu üsluba ve ihtiyaca uygun bir davranış içerisinde olmasını arzu ettiğini belirtti. Tezcan, “Sayın Genel Başkanımız bugün de söyledi. Herhangi bir şekilde bu mesele bir şeylere heveslenme meselesi değil, Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda ortak çözüm arama sürecidir. Biz böyle bakıyoruz” dedi.

Tezcan, “AKP ve MHP yakınlaşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Taner Yıldız beş artı üç sekiz, gönül ister ki bu sekiz milletvekili de  Meclis’te, hükümette temsil edilsin. Bir sinyal olarak değerlendiriyor musunuz?”  sorusu üzerine, bu dönem içinde siyasetçilerin arzularını ifade edebileceklerini söyledi.