CHP'den Miting Alanında Canlı Anket

CHP'den Miting Alanında Canlı Anket
 Kılıçdaroğlu'nun ipucunu verdiği anketin sonuçları belli oldu.Meriç Tafolar'ın haberine göre;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süredir "Miting alanında konuşmama başlamadan önce o kentte hangi vaadimizin...

 Kılıçdaroğlu'nun ipucunu verdiği anketin sonuçları belli oldu.

Meriç Tafolar'ın haberine göre;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süredir "Miting alanında konuşmama başlamadan önce o kentte hangi vaadimizin daha çok tuttuğuna ilişkin bilgi veriliyor. Konuşmamı ona göre yapıyorum" diyerek ipucunu verdiği anketin sonuçları belli oldu.

LRC (Leadership Research Consulting) şirketi tarafından yaptırılan anketler kapsamında miting meydanına gelen vatandaşlara, CHP'nin hangi vaadine daha çok ilgi duyulduğu, seçim çalışmalarının 2011 genel seçimine kıyasla nasıl olduğu gibi sorular soruluyor.

Kılıçdaroğlu da, miting öncesi kendisine ulaştırılan bu veriler ışığında, konuşmasında o kentte en çok beğenilen vaade daha çok zaman ayırıyor, bazı vaatlerine ise hiç değinmiyor. Aynı zamanda kitleye vaatlerin ne kadar inandırıcı olup olmadığı da soruluyor. Buna göre örneğin Adana'da emeklilere iki maaş ikramiye ve taşeronlara kadro sözü öne çıkarken, Bartın'da ise emeklilere iki maaş ikramiye ve asgari ücret vaadi öne çıktı. Genellikle kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarının faizinin silinmesi vaadi en az ilgi duyulan öneri olarak dikkati çekiyor.

Sonuçlar anında iletiliyor

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun miting meydanlarından, "Sizden önceki seçimlerde şu veya bu nedenle CHP'ye oy vermemiş birini ikna etmenizi istiyorum. Söz veriyor musunuz" biçimindeki talebi de katılımcılara soruluyor. Bu doğrultuda, pek çok kentte, katılımcıların bir ya da daha fazla kişiyi CHP'ye oy vermeye ikna ettikleri sonucuna ulaşılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsulise çalışmaya ilişkin olarak, "Yapılan çalışmayla mitinge katılanların hangi konulara daha çok önem verdiği ortaya çıkıyor. Sonuçlar genel başkana anında iletiliyor. Hem tabanımızın görüşlerini öğrenmiş hem de onlara moral kazandırmış oluyoruz" tespitini paylaştı.