CHP 'sicil affı' teklifini meclise sundu

CHP 'sicil affı' teklifini meclise sundu
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnafların sicil affı için kanun teklifi verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zamanında borcunu ödeyememiş, sıkıntılı esnafın kara liste sorunu yüzünden krediye ulaşamadığını belirterek, bu durumun çözülmesi için “Sicil Affı” Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

"Esnafı tefecinin eline düşüren bu sistem sonlandırılmalıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin bir türlü içinden çıkamadığı ekonomik daralmanın borcunu ödeyemeyen esnafı kara kara düşündürdüğünü belirterek, “Kara liste sorunu yüzünden esnafımız krediye ulaşamamaktadır. Bu adaletsiz durumun çözülmesi için sicil affı getirilerek esnafımızın krediye ulaşması sağlanmalıdır. Paraya ihtiyacı olan esnaf, kara listede olduğunda bankadan kredi çekememekte ve içinde bulunduğu zor şartlar altında tefecilerin eline düşmektedir. Esnafı tefecilere mecbur bırakan bu sistemin sona ermesi ve etkin bir sicil affı gelmesi, esnafımızın rahat nefes alması, borcunu hapiste değil üreterek, çalışarak ödeyebilmesi için sicil affının çıkması şarttır” diye konuştu.

"Esnaf yüksek faiz oranlarıyla soyuluyor, sicil affı bir an önce çıkarılmalıdır"

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnafın birçok kalemde ödediği verginin yanında yakın çevrede bulunan AVM ve büyük marketlerle de rekabet içerisinde olduklarının altını çizerek, “Para sıkıntısı yaşayan esnafımız kara liste nedeniyle kredi çekememekte ve tefeciye borçlanmaktadır. Tefecilik sistemi hala varlığını bu gibi nedenlerle devam ettirmektedir. Kafalarına göre faiz uygulayan tefeciler, bir ay yüzde 20, diğer ay yüzde 50 gibi uçuk faizlerle esnafı resmen soymaktadır. Esnafın resmen kamı emilmektedir. Tehditlerle karşı karşıya kalan, iflas eden, ailesiyle arası bozulan, depresyona giren birçok esnafımız için sicil affının çıkarılması bir çok esnafın yüzünü güldürecek, rahat nefes almalarını sağlayacaktır” dedi. 

Etiketler :