Cemaat İle İlgili Şok Eden Rapor

Cemaat İle İlgili Şok Eden Rapor
Emniyet Genel Müdürlüğü, "Fetullah Gülen cemaatine" ilişkin 52 sayfalık ‘’Gizli’’ bir rapor gönderdi.Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ‘’Fetullah Gülen cemaatine’’ ilişkin 52 sayfalık...

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Fetullah Gülen cemaatine" ilişkin 52 sayfalık ‘’Gizli’’ bir rapor gönderdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ‘’Fetullah Gülen cemaatine’’ ilişkin 52 sayfalık ‘’Gizli’’ bir rapor gönderdi. ‘’Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması’’ FETÖ/PDY adlı raporda, çok ilginç bilgiler bulunuyor.

VALLAH BİLLAH YEMİN

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya imzalı rapora göre, cemaat mensupları müstakbel eşlerini resimli bir katalogdan seçiliyor. Her üye ‘’Vallah-billah kasemleriyle yemin ediyor ve bu yeminin La Yen Kati olmasına Cenab-ı Hakkı istişhadda bulunuyorum’’ diye yemin ediyor.

Örgüt talimatlarının yutulabilecek küçüklükteki kağıtlara yazıldığı vurgulanan raporda, Hukuk Fakültesine okuyan cemaatçi öğrencilerin, kendilerini gizlemek için, top sakal bırakıp, küpe taktıkları vurgulandı.

Cemaat imamları, ’Atatürk öldü, Fethullah Gülen doğdu’ propagandası yaparken, Harp Okulu’ndan mezun olan cemaatçi subayların apoletlerinin ise bizzat Fetullah Gülen tarafından takıldığı raporda yer aldı.

ÖDÜL VE CEZA

Cemaat için aynı zamanda “Pensilvanya Örgütü” tabiri kullanılan raporda, örgütün meşruiyetini kendisine sempati duyan insanların çokluğuna dayandırdığı, “gizlilik, hiyerarşik yapılanma, pelür kağıtları ile haberleşme, özgeçmiş verme ve kod adı kullanma” gibi yasadışı terörist örgütlerin taktiklerini kullandığı’’ öne sürülerek, şöyle denildi:

“FETÖ/PDY’de Gülen’in verdiği kararı sorgulama anlamına gelecek her düşünce, eylem ve ya tavır kuvvetle ezilmekte, liderin ve ona bağlı diğer yöneticilerin tüm talimatları aklın da ötesinde bir kutsiyet kazandırılarak uygulanmaktadır. Gülen başta olmak üzere örgüt yöneticileri halka hitap ederken tevazu sergileyip, örgüt içerisinde mutlak bir otorite ile hareket etmekte olup, örgüt içerisinde ödül ve ceza sistemi uygulanmaktadır”

SAHTE İSİMLE KAYIT

Raporda cemaatin Mülki İdare, Emniyet, TSK ve Yargı gibi stratejik kurumlar için hazırlanacak öğrencileri özel şartlarda yetiştirdiği kaydedildi ve askeri okullar ile polis okullarına girecek öğrencilerin dershanelere gerçek isimleriyle kayıt edilmedikleri ifade edildi. Raporda ‘’Bu öğrencilere sınav soruları sınavdan önce verilir. Buna örgüt jargonunda ‘Fetih okutmak’ denir. Fetih okutmak “sınavda çıkacak soruların öğrencilere okutulup ezberletilmesi demektir’’ ifadesine de yer verildi.