Candan: Tehdit Ediliyoruz, Korkmuyoruz!

Candan: Tehdit Ediliyoruz, Korkmuyoruz!
Kaçak Saray mücadelesi sonrası iktidarın hedefi haline gelen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Tehditlere boyun eğmeyeceğiz" dedi.Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odalar ve sivil...

Kaçak Saray mücadelesi sonrası iktidarın hedefi haline gelen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Tehditlere boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odalar ve sivil toplum örgütleri, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında Candan’a “Yanındayız” mesajı verdi. Candan da, “Bu filmi daha önce gördük, susmuyoruz. Korkmuyoruz, geri çekilmiyoruz. Tehdit ediliyoruz ama hiçbir karalama kampanyası bizi geri adım attırmayacak” dedi.

MÜCADELEYİ SÜRECEĞİZ

Candan, kendisine yönelik sosyal medyada başlayan linç kampanyasına karşı, yanlarında olan herkese teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Atatürk’ün vasiyeti ihlal edilerek, seçim sonuçlarıyla halkın yüzde 60’ının karşı çıktığı başkanlık sisteminin mekanı olarak yapılan ve Cumhuriyet’le hesaplaşmanın karşılığı olan Kaçak Saray’la mücadele ediyoruz. Bu ülkenin yöneticilerinin oda sayısını dahi bilmediği, çivi dahi çakılmaması gereken birinci derece doğal SİT alanına yürütmeyi durdurma kararına rağmen kaçaksaray inşa edildi. Saray bu ülkedeki hukuksuzluğun, kadir kıymet bilmezliğin, israfın lüks ve şatafatın bir temsiliyeti olarak karşımızda duruyor’’

“KAMPANYA SARAY MERKEZLİ”

TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül de, sosyal medyada yaklaşık üç gündür devam eden linç kampanyasının saray merkezli yürütüldüğünü öne sürdü. Gül, ‘’Bize yönelik tehdit ve fiili saldırıdan baş saray danışmanı Yiğit Bulut, Recep Tayyip Erdoğan ve saldırttığı kuruluşlar ve taşeronları sorumludur’’ dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ebru Akgün Yalçın ise, “Candan’ın yanındayız.Bu saldırılar bize vız gelir. “Örgüt dediler, eşkıya dediler, çapulcu dediler ama Allaha şükür hırsız diyemediler” dedi. Oda yöneticilerine CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da destek verdi.

Sözcü