Böyle Dolandırıcılık Görülmedi

Böyle Dolandırıcılık Görülmedi
BURSA'da, sahte kimlikleri kullanarak bankalardan 1 milyon lira kredi çektiği iddia edilen Afganistan uyruklu Murad K., banka görevlisinin dikkati sayesinde yakalandı. Şüphelinin sahte kimliklerde kullandığı her fotoğrafı için ayrı...

BURSA'da, sahte kimlikleri kullanarak bankalardan 1 milyon lira kredi çektiği iddia edilen Afganistan uyruklu Murad K., banka görevlisinin dikkati sayesinde yakalandı. Şüphelinin sahte kimliklerde kullandığı her fotoğrafı için ayrı kıyafet giydiği ortaya çıktı.

Merkez Osmangazi ilçesinde bir bankaya giden 42 yaşındaki Murad K., banka görevlisine kimliğini verdi ve kredi çekmek istediğini söyledi. 3 bin liralık kredi çekecek olan müşterinin hareketlerinden şüphelenen banka görevlisi, zanlıya e-devlet şifresini sordu.

Banka görevlisinin şüphesinin artması üzerine haber verilmesi sonucu Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankaya geldi. 3 bin liralık krediyi çekerek aracına giden Murad K., polis tarafından gözaltına alındı.

Afganistan uyruklu Murad K.'nın üzerinde yapılan aramada 15 sahte kimlik, çok sayıda sim kart ve sahte evlilik cüzdanı çıktı. Her bir kimliğe şekil değiştirip, kendi fotoğrafını yapıştıran Murad K.'nın bu görüntüsü polisi bile şaşırttı. Şüphelinin bankalarda 20 farklı kimlikle işlem yaptırdığı ortaya çıktı.

Polis, şüphelinin e- devlet şifresini ele geçirdiği kişiler adına sahte kimlik yapıp bankalardan 1 milyon liraya yakın kredi çektiğini değerlendirdi.