Borçlardan kapanan çılgın proje 'Ankapark'a yeni işletmeci

Borçlardan kapanan çılgın proje 'Ankapark'a yeni işletmeci
Melih Gökçek'in çılgın projesi olarak Atatürk Orman Çiftliği'nin arazisinin tarumar edilerek yapılan Ankapark'ın borçlarından dolayı kapısına kilit vurulmuştu.

Mansur Yavaş'ın belediyeye maliyetinin 750 milyon dolar olduğunu açıkladığı ve Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa edilen Ankapark, kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor. Ankapark, işletmecisi GBM Ticaret-Çelik Ortak Girişim Grubu’nun borçları nedeniyle Bursa merkezli ECS Stil Tekstil firmasına devredildi. Yeni işletmeci, kapısına kilit vurulan Ankapark'ı 28 yıl işletecek.

Hürriyet'ten Doğahan Giritlioğlu'nun haberine göre, ECS Stil Tekstil’in Başkanı Şükrü Sevimli, revizyon ve tadilat çalışmalarının ardından parkın nisan ayının başında yeniden kapılarını açacağını söyledi. Parkın biriken elektrik borcunun ödendiğini ve alacaklarını alamayan işçilerin yüzde 75’ine gerekli ödemelerin yapıldığını belirten Sevimli, şu açıklamalarda bulundu:

“Enerjiyle alakalı bir takım sıkıntılar vardı, onları aştık. Firmaların ödemeleri vardı, onları gerçekleştirdik. İşçilerin birikmiş alacaklarının yüzde 75’ini ödedik. Nasip olursa önümüzdeki hafta geri kalanları komple ödeyeceğiz. Bir sıkıntımız yok şu anda. Binaların tadilatları ve oyuncakların revizyonları yapılıyor. Bunlar bittiği zaman, bizim öngörümüz önümüzdeki nisan ayının ilk haftasında açılışını yapacağız.

Haftada bir gün halk günü olarak müşterilerimizi ağırlayacağız. Şehit aileleri, LÖSEV, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi kurumlardan gelecek çocukları da ücretsiz misafir edeceğiz.” 

Etiketler :