Boğaziçi'nde Barınma Krizi! Kulüp Odaları Boşaltıldı, Öğrenciler Tepkili

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci kulüplerinin bulunduğu alanlar yurt yapılmak için boşaltılıyor. Karara tepki göstererek nöbet tutma eylemi gerçekleştiren öğrencilere ise özel güvenliğin müdahale ettiği öğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitede bulunan yurtların depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılacağını, öğrencilerin ise kulüp odalarına yerleştirileceğini açıklamıştı.

bogazici-universitesi.jpg

Açıkta kalan yaklaşık 1200 öğrenci ile ilgili yönetimden net bir açıklama gelmezken, üniversitede yeni bir gelişme yaşandı. Rektörlük, öğrencilerin barınması için kulüp odalarının tahliyesine başladı. Kulüplerin Boğaziçi’nin kültürünün en önemli parçalarından biri olduğunu söyleyen öğrenciler, başka bir çözüm yolu getirilmesi gerektiğini söyledi.

bogazici1.jpg

Rektörlük, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Boğaziçi öğrencilerinin kaldığı yurdun tahliyesine başladı. Ancak rektörlük, yurtsuz kalan öğrenciler için alternatif bir çözüm üretmek yerine kulüpleri kapatma kararı aldı. Tahliye edilen öğrencileri yerleştirmek için kulüp odalarını zorla boşaltmak isteyen rektörlüğe, öğrenciler karşı çıktı.

Güney Erkek Yurdu’nun altında bulunan kulüp odalarının bulunduğu yere üniversite yönetimi ve güvenlik görevlileri gelerek odalardaki eşyaları boşaltmak istedi. Öğrenciler duruma tepki gösterince, güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Öğrencilerin iddiasına göre, okul dışında sivil polis, özel güvenlik ve çevik kuvvet bekliyor. Öte yandan gerginlik sırasında bazı öğrencilerin de darp edildiği iddia edildi.