Bodrum'da kaçak teknesi battı

Bodrum'da kaçak teknesi battı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne ile bir bot battı. Sahil güvenlik ekipleri 40'a yakın kaçak göçmeni teknelerin battığı bölgedeki ada üzerinde tespit ederken, mahsur kaldıkları kayalık üzerinde...

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne ile bir bot battı. Sahil güvenlik ekipleri 40'a yakın kaçak göçmeni teknelerin battığı bölgedeki ada üzerinde tespit ederken, mahsur kaldıkları kayalık üzerinde anne ve babası ile birlikte kurtarılan bir bebek hastaneye kaldırıldı.

Devriye gezen TCSG 1 Nolu Bot görevlileri Bitez Mahallesi Adaboğazı mevkii açıklarında ada üzerinde kaçak göçmenlerin olduğu tespit etti. Güvenlik güçleri bölgede bir tekne ile lastik botun battığını belirlerken rüzgarlı hava nedeniyle kaçakların bulunduğu yere yanaşamadı. Çevrede araştırma yapan güvenlik güçleri bir kaya parçası üzerinde anne ve babası ile mahsur kalan bir bebeği kurtardı. Hipotermi geçirdiği sanılan bebek ile anne babasını zor şartlar altında bulundukları yerden kurtaran sahil güvenlik ekibi Milta Bodrum marinaya geldi. Yolda iken haber verilen ambulansın beklediği marinada aile sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye götürüldü. Bu sırada bebeğin ağlaması yürek burktu. Bölgeye arama kurtarama çalışmaları için TCSG 101 nolu botu sevk edildi. Marinaya gelen ekip çalışmaların daha sağlıklı yapılabilmesi için bilgi almak amacıyla kurtarılan aile ile görüşmek üzere hastaneye gitti.

Kaçakların kurtarılması için çalışmaların ise sürdüğü bildirildi.