Bir sosyal medya analizi: Ayşenur Arslan'a saldırı 2 gündür sürüyordu

Bir sosyal medya analizi: Ayşenur Arslan'a saldırı 2 gündür sürüyordu
Halk TV programcısı Ayşenur Arslan'a yönelik trol kampanyasının 8 Şubat'ta başlatıldığı Twitter analizleriyle ortaya çıktı.

Ayşenur Arslan'a yönelik Twitter operasyonu 8 Şubat 2022 tarihi itibariyle başladı. Çok sayıda bot hesap Ayşenur Arslan'ın adını kullanarak trafik üretmek amacıyla ilgisiz tweetlere adını yazmaya başladı.

Bu operasyonun devamında profesyonel ellerden çıktığı belli paylaşımlar yapılmaya başlandı. 11 saat boyunca Ayşenur Arslan'ın geçmişteki videoları, kendi hesaplarına trafik çekmeye çalışan bot hesaplar tarafından paylaşıldı.

İşte o paylaşımlara örnekler:

Profesyonelce yapılan bu paylaşımlar, Adnan Oktar taraftarlarının ve FETÖ'cülerin taktiğiyle benzerlik gösteriyordu.

Aslan'ın TMT ile ilgili söylediği ifadeler bağlamından koparılarak, kampanya yeniden devreye sokuldu. Ancak bu sefer hedef, Terkoğlu ve Pehlivan değil yalnızca Ayşenur Arslan'dı.

Yapılan analizlere göre, MHP MYK Üyesi Mehmet Taytak'ın paylaşımından sonra bot hesaplar yoğun bir şekilde Ayşenur Arslan'a saldırmaya başladı.

Taytak'ın paylaşımı şöyleydi:

Bir gün önce Arslan'a sosyal medyadan saldırı girişiminde bulunan FETÖ'cü ve Adnan Oktarcı hesaplar bu sefer gün boyunca bağlamından kopartılmış sözcüklerle saldırıyı sürdürdü.