Bir Şehir Efsanesi Gaziantep'te Kulaktan Kulağa Yayıldı! ‘Kömürlü altın’ söylentisinin sırrı çözüldü

Bir Şehir Efsanesi Gaziantep'te Kulaktan Kulağa Yayıldı! ‘Kömürlü altın’ söylentisinin sırrı çözüldü
Gaziantep'te ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardım kömürlerinden altın çıktığı iddiası, bir vatandaşın kömürleri kırarken altın gibi görünen sarı parçalar bulmasıyla başladı. Bu haber hızla yayılarak birçok kişiyi kömürlerinde altın aramaya sevk etti.

Gaziantep'te son günlerde ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardım kömürlerinden altın çıktığı iddiası şehir efsanesi gibi yayılmıştı. Kömürleri kırarak içindeki sarı parçaları çıkaran ve kuyumcuya koşan vatandaşların umutları suya düştü. Kuyumcuların yaptığı incelemeler sonucunda kömürdeki sarı maddenin altın değil, değersiz "pirit" madeni olduğu ortaya çıktı.

kuyumcu1.webp

Olay nasıl başladı?

Bir vatandaş kömürleri kırarken altın gibi görünen sarı parçalar buldu.

Bu haber hızla yayıldı ve birçok kişi kömürlerinde altın aramaya başladı.

Vatandaşlar buldukları sarı parçaları kuyumculara götürdü.

Gerçek ne çıktı?

Kuyumcuların incelemeleri sonucunda sarı maddenin altın değil, pirit madeni olduğu belirlendi.

Pirit, altın renginde bir mineraldir ancak değersizdir.

Vatandaşlar buldukları sarı parçaları kuyumculara götürdü ancak kuyumcuların yaptığı incelemeler sonucunda sarı maddenin altın değil, pirit madeni olduğu belirlendi. Pirit, altın renginde bir mineral olmasına rağmen ekonomik değeri olmayan bir maddedir.

kuyumcu.webp

Bu durum, altın bulma umuduyla kömürleri yıkayan ve kuyumculara koşan vatandaşların büyük bir hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu. Uzmanlar, kömürde altın bulma ihtimalinin çok düşük olduğunu ve bu tür iddialara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyorlar.