"Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" sözlerine Menzilcilerin ardından bir tepki de Nurculardan

"Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" sözlerine Menzilcilerin ardından bir tepki de Nurculardan
Eski AKP Milletvekili Nurcu Said Yüce, Prof. Dr. Ali Köse'nin 15 Temmuz'dan gerekli dersin alınmadığını belirttiği "Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" sözlerine tepki gösterdi.

TRT Haber’de katıldığı 15 Temmuz özel yayınında 15 Temmuz’dan gereken dersin alınmadığını belirten Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse’nin “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor” sözleri devlet içinde yapılanmaya çalışan cemaat ve tarikatları rahatsız etti.

Menzil Tarikatına yakınlığıyla bilinen yazar Serdar Tuncer, “FETÖ’cülere dense ki: bir metin yazacaksınız ve 15 Temmuz günü devlet televizyonunda bir ilahiyat hocası tarafından okunacak, bu kadarını hayal bile edemezlerdi. Ali Köse Hoca bir hayalin de ötesini gerçekleştirmiş. Peki neden? Anlayan beri gelsin!!!” İfadelerini kullanmıştı. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Menzil Tarikatına yakın olduğu biliniyor.

Nurcular da tepki gösterdi

Menzilci Serdar Tuncer’in ardından, Nurculuğuyla meşhur eski AKP Milletvekili Said Yüce de Ali Köse’ye tepki gösterdi. Cemaat liderlerini ve tarikat şeyhlerini “Medrese ve tekkelerde yetişmiş medar-ı iftihar zat’lar” olarak tanımlayan Yüce, Köse’yi önce ‘bıyıksız’ olmasıyla eleştirdi, tepki gelince “Meselemiz bıyık ve görüntü değil elbette” diyerek geri adım attı.

ekran-resmi-2020-07-17-23-12-52.png

"Bıyıksız ilahiyatçı mı olur?"

İlk paylaşımında, “Bıyıksız, ilahiyatçı mı olur? Ben bu yüze nasıl alim diyebileyim? Seküler, laikçi, ehl-i dünya insanlara benzeyen tefsir, hadis, fıkıh, kelam vb. hocası olur mu? Bunları vakit namazında hiç bir camide gören var mı? Sözünü dinleyip arkasından giden var mıdır? Sanmam, çıkmış konuşuyor” ifadelerini kullanan Said Yüce, daha sonra bu paylaşımını kaldırdı.

Bir paylaşım daha yapan Yüce, şu ifadeleri kullandı:

“Bir fetö gitti bin fetö geldi” diyen bazı İlahiyatçıların, bu masum ve aziz millete yüzyıllardır nokta-i istinad olmuş medrese ve tekkelerden yetişmiş medar-ı iftihar zat’ları ve milyonlarca sevenlerini yok farz edercesine fetö’ye  benzetmek insaf ve vicdanla bağdaşmaz.

Meslemiz bıyık ve görüntü değil elbette. Ama, 28 Şubat vb zamanlarda bazı ilahiyatçıların görüntülerini ve söylemlerini değiştirdiklerini gördük. Sonra modernist akımlar, geleneği reddeder tutum sergileyerek kasıtlı veya bilgisizlerin yaptığı gibi herkesi aynı kefeye koydular.

Elbette ilahiyat Fakultelerimizde çok kıymetli İlahiyatçılarımız da var. Onları da saygıyla anmadan geçemeyiz.

Nurcular ve Menzilciler ayağa kalktı

Ali Köse’nin devlet içinde yapılanarak güç kazanmaya çalışan ve sonunda devleti ele geçirmek için darbe girişiminde bulunan Fethullah Gülen Cemaatini örnek göstererek, “İleride bunlar tekrar yaşanabilir” uyarılarına Nurculardan ve Menzilcilerden tepki gelmesi ise akıllarda “Bu tarikatlar da devlette yapılanmaya mı çalışıyor?” sorusunu getirdi.