Bir Festival Daha Yasaklandı!

Bir Festival Daha Yasaklandı!
Kiğı Dernekler Birliği (KİDEB) tarafından 12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenmek istenen Kiğı Doğa ve Kültür Festivali kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Yasaklama kararına ilişkin açıklama yapan Festı̇val Tertı̇p Komı̇tesı̇, kaymakamlıkla yapılan görüşmede festivale ilişkin her türlü yardımın yapılacağının söylendiği ancak başvurudan 28 gün sonra ilçede festı̇val alanı bulunmadığı öne sürülerek festivale izin verilmediğini duyurdu.

Festivalin tertip komitesi sözcüsü İbrahim Kudiş tarafından yapılan açıklamada, festivalin 'sudan' sebeplerden dolayı iptal edildiğini dile getirdi.

Kudiş, şu açıklamayı yaptı:

"Biz Kiğı'da festivalimizi önceki yılarda defalarca yaptık. Yer sorunu söz konusu değil. Zaten başvuru dilekçemizde birkaç alan gösterdik. Başvuru yaptığımız zaman Kaymakamlık makamına istenilen belgelerin tamamını sunmak istedik ancak bize bunlara gerek yok dediler ama şimdi görüyoruz ki festivali iptal etmek için o belgeleri bilinçli almamışlar. Biz Kiğı Dernekler Birliği KİDEB olarak Kiğı’da bir festival düzenlemek istedik bütün hazırlıkları tamamladık ancak mestseniz bir gerekçeyle izin verilmedi bu durumu kabul etmiyoruz ve protesto ediyoruz.”

Kaymakamlık: Festival İçin Uygun Alan Yok

Kiğı kaymakamlığı tarafından İlçe Kaymakamı Muhammet İkis imzası ile Festival tertip komitesine gönderilen resmi iptal yazısında ise şu bilgilere yer verildi:

"İlgili tarihli dilekçeniz ile İstanbul ilinde faaliyette bulunan ve ilçemize bağlı 14 köy derneğinden oluşan Kiğı Dernekler Birliği(KİDEB) tarafından 12-13 Ağustos tarihleri arasında ‘Kiği Doğa ve Kültür Festivali’ yapılması talep edilmiş ise de ; dernekleriniz tarafından Kiğı Doğa ve Kültür Festivali’ne ilişkin alınan karar sureti festival düzenleme kurulu imzalı bildirim, festival düzenleme kurulunda görev alacak kişilerin nüfus cüzdanı fotokopisi, program listesi, adli sicil kaydı, yerleşim yeri belgesi ile dernek tüzüğünün birer suretinin gönderilmemesinden ve ilçemizde festival etkinliğinin düzenlenmesi için uygun bir gösteri alanının bulunmadığından dolayı talebiniz uygun görülmemiştir."

Kaynak:halktv.com.tr