Bir çocuğun hayali: Belki Alman vatandaşı olurum...

Canlı yayında 23 Nisan programı esnasında çocuklarının hayallerini soran sunucu, aldığı cevapla şok oldu. Köln Üniversitesi'nde Tıp okumak istediğini belirten öğrenci, "Hem belki Alman vatandaşı olurum" deyince sunucu toparlamaya çalıştı.

AKP'nin politikaları yüzünden beyin göçü ülkemizde giderek hızlanıyor. Başarılı gençler yurtdışında eğitim alıp orada kalmak istiyor. Öğrenci değişim programının başvurularının giderek artması, yüksek lisans için yurtdışı başvurularının artması bunlara örnek olarak gösteriliyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, NTV'de gerçekleştirilen bir canlı yayında, keman çalan genç bir öğrenciye sunucu "Akademik hayalin ne?" sorusunu yöneltince aldığı cevap hem sunucuyu şaşırttı hem de ülkenin gençlerinin eğilimlerini ortaya koydu.

Soruya, "Almanya Köln Üniversitesinde Tıp okumak istiyorum, hem belki Alman vatandaşı da olurum" cevabını alan sunucu önce kahkaha attı, "Hayır" dedi ve sonra toparlamaya çalıştı.

AKP'li vekil: Biz siyasiler silkelenip derin derin düşünmek zorundayız

AKP İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Yeneroğlu, Twitter'da bu videoyu paylaşarak özeleştiride bulunulması gerektiğini belirtti.

Yeneroğlu, "Dünya'ya ümitle bakan bir evladımız hayallerini gerçekleştirmek için Almanya'da okuyup Almanya vatandaşı olmak istiyorsa,başta biz siyasiler silkelenip derin derin düşünmek zorundayız.İlkelerde Türkiye ittifakı ile bu gençleri Türkiye'ye inandırmak en temel önceliğimiz olmalıdır. Gençlerimiz hayallerini Türkiye'de gerçekleştirsin.Daha özgürlükçü, daha katılımcı,daha çoğulcu,daha müreffeh ve hep birlikte bir Türkiye hayallerimiz için bizim gibi düşünmeyen,inanmayan,yaşamak istemeyen herkesin yerine kendimizi koyup,toplumsal mutabakat ne olmalı temel mesele" ifadelerini kullandı.

Etiketler :