Beşik gibi sallanan Ege Denizi'nde 4.4'lük deprem

Ege Denizi'nin özellikle Yunanistan'a yakın tarafında son 3 gündür peşe peşe depremler meydana geliyor. 3 büyüklüğü ve 4.5 büyüklüğü arasındaki depremler bölgede büyük korku yarattı.
Yunan adalarındakiler tahliye edilmeye başlandı. Yunanistan hükümeti acil deprem konulu gündemle toplandı.
Ege'deki depremlere dikkat çeken yer bilimci Celal Şengör de yanardağ patlaması riskini işaret ettiği. Böyle bir senaryoda Türkiye'nin felaketle karşılaşabileceğini dile getirdi.
Deprem korkusu bölgeyi sarmışken yine 4.4 büyüklüğünde deprem oldu.
AFAD depremin, 7 kilometre derinliğinde meydana geldiğini kaydetti. Deprem Türkiye'ye 140 kilometre ötede gerçekleşti.
SON 20 DEPREMİN 15'İ EGE'DE
AFAD'ın verilerine göre son 20 depremin 15'i Ege Denizi'nde meydana geldi. Son 3 günde Ege Denizi'nde 3 ve 4 büyüklüğünde 200'den fazla deprem yaşandı.
CELAL ŞENGÖR NE DEMİŞTİ?
Celal Şengör, son günlerdeki peş peşe depremlerin ardından şu değerlendirmeyi yapmıştı:
"Depremlerin ne tür deprem olduğu, derinliklerini öğrendim, 7 kilometre imiş. Yani burada normal bir derinlik, beklenilen bir şey. Ama depremler ne tür depremler? Bir de tam olarak nerede kümeleniyorlar? Vallahi oradaki yanardağ aktif zaten. Yalnız orası patlarsa hepimize Allah'a ısmarladık.
YUNANİSTAN ALARMA GEÇTİ!
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, deprem uzmanları ve ilgili bakanlarla acil bir toplantı yaparak son depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kesin veriler olmamakla birlikte, art arda meydana gelen küçük ölçekli depremlerin büyük bir depremi tetikleyebileceği ihtimaline karşı önlemler alındı.
Santorini ve Amorgos adalarına yüzlerce çadır, saha hastaneleri, itfaiye ekipleri ve emniyet güçleri sevk edildi. Hastaneler ve poliklinikler alarm durumuna geçirildi.