‘Ben Gelmeden Mezun Olamazsın’

‘Ben Gelmeden Mezun Olamazsın’
Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 17 Haziran günü yapılacak olan mezuniyet törenini, Erdoğan’ın talimatı üzerine, 48 saat erteledi.Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 17 Haziran günü yapılacak...

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 17 Haziran günü yapılacak olan mezuniyet törenini, Erdoğan’ın talimatı üzerine, 48 saat erteledi.

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 17 Haziran günü yapılacak olan mezuniyet törenini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine, 48 saat erteledi ve 19 Haziran tarihine aldı. Öğrenci ve veliler karara tepki gösterdi.

Erdoğan törene kendisinin de katılacağını bildirince, Fakülte dekanlığı davetiyelerini de bastırdığı töreni hem erteledi, hem de Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı kampüsünden, Haliç Kongre Merkezine aldı.

Başka illerden gelip, törene katılacak aileler ile, mezun olup evlerine dönmek için otobüs, tren ya da uçak biletleri alan öğrenciler zor durumda kaldı.

‘’GELMESEN DE OLUR’’

Öğrenciler, “Değiştirilme imkanı bulunmayan durumlar dolayısıyla (iş yeri izinleri, otobüs, uçak bileti alımları vb.) mağduriyetimizi sizlere bildirmek istiyoruz” diyerek change.org adlı internet sitesinde örgütlenip, ‘’Gelme, mezuniyetimizi baltalama’’ kampanyası açtı.

Kampanyaya destek veren öğrenciler ‘’Mezun olan biziz, siyasiler değil, Emri-vakilerden hiç hoşlanmam’’ biçiminde mesajlar atıyor ve mezuniyet töreninin planlandığı şekilde kampüste ve 17 Haziran günü yapılmasını istiyor.

‘’TEŞRİF EDECEK’’

Fakülte Dekanlığı da, bir açıklama yaparak törenin Erdoğan’ın katılımı dolayısıyla ertelendiğini bildirdi. Açıklamada ‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşriflerinden dolayı, 17 Haziran 2015 tarihinde yapılması planlanan mezuniyet törenimiz, 19 Haziran 2015 Cuma günü saat 16.00’da yapılacaktır” denildi.

Sözcü/Deniz Ayhan