Baykal, Resmen Aday Oldu!

Baykal, Resmen Aday Oldu!
CHP’li bir grup milletvekili Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı TBMM Başkanlığına bugün aday gösterecek.CHP’li bir grup milletvekili Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı TBMM Başkanlığına aday gösterdi.CHP Grup Başkanvekili...

CHP’li bir grup milletvekili Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı TBMM Başkanlığına bugün aday gösterecek.

CHP’li bir grup milletvekili Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı TBMM Başkanlığına aday gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Baykal’ı Meclis Başkanlığına aday gösteren dilekçeyi TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’na verdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, koalisyon tartışmalarına ilişkin, “Meclis Başkanlığı seçimi farklı bir süreç. Zaten koalisyon görüşmeleri Meclis Başkanı seçildikten sonra Cumhurbaşkan’nın bir görev vermesiyle başlayacak yani bu süreç tamamlanacak o süreç daha ondan sonra başlayacak” dedi.

Gök, CHP’li bir grup milletvekilinin imzasını taşıyan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı Meclis Başkanlığına aday gösteren dilekçeyi TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’na verdi.

Dilekçeyi sunan Gök, “Partilerin bir uzlaşma kültürünü yaratarak Türkiye’de bir an önce hükümet kurulmasına katkı yapacak çalışmaları göstermesini bekliyoruz” dedi.

TBMM Genel Sekreteri de, “27 Haziran Cumartesi saat 24.00’e kadar başvurular devam edecek. 24.00 itibarıyla bir tutanak tutup başvuruları sonlandıracağız” dedi.

-“PARTİLERİN TOPLUMUZUN ARZU ETTİĞİ BİR AN ÖNCE HÜKÜMET KURULMA ÇALIŞMALARINA DESTEK VERECEĞİ POZİTİF YAKLAŞIMLAR İÇERİSİNDE OLMASINI BEKLİYORUZ”-

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gök, “Bu seçimlerde partilerin halkımızın teveccühü ile gösterdikleri oylarla bir uzlaşma kültürünü yaratarak hem Meclis Başkanlığında hem de önümüzdeki süreçte koalisyon görüşmelerinde toplumuzun arzu ettiği bir an önce hükümet kurulma çalışmalarına destek vereceği pozitif yaklaşımlar içerisinde olmasını bekliyoruz” dedi.

Gök, Baykal’ın engin politik yaşamındaki tecrübesiyle, bilgisiyle duayen bir siyaset adamı olarak Meclis Başkanlığını en iyi şekilde yerine getireceğini söyledi.

Dilekçedeki imza sayısına ilişkin soruya Gök, “Yeteri kadar imza var. Bu bir şekli işlem, bir imza ile de oluyor, kendisi de başvurabiliyor, bir kısım milletvekilleri imzaladılar, o imzayı biz de takdim ettik” dedi.

“Meclis Başkanı’nın dördüncü turda seçilebileceği ifade ediliyor” sözüne de Gök, “Seçimlerin her türü önemlidir. Bu uzlaşma kültürü hangi adayda olacaksa biz Deniz Baykal’ın o isim olacağını düşündüğümüz için Sayın Deniz Baykal’ı arkadaşlarımız önerdiler. Elbette bir aday etrafında son turda birleşilecek, biz bu adayın Sayın Baykal olacağına inanıyoruz” yanıtını verdi.

Gök bir soru üzerine, “Meclis Başkanlığı seçimi farklı bir süreç. Zaten koalisyon görüşmeleri Meclis Başkanı seçildikten sonra Cumhurbaşkanı'nın bir görev vermesiyle başlayacak yani bu süreç tamamlanacak o süreç daha ondan sonra başlayacak. Birbirinden bağımsız olan bu süreçte Sayın Deniz Baykal CHP’li milletvekillerinin imzasıyla önerilmiştir” dedi.