Baykal Oyunu Antalya'da Kullandı

Baykal Oyunu Antalya'da Kullandı
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi ve seçim bölgesi Antalya'da oyunu kullandı.Baykal, "4 yıl boyunca siyasetçiler konuştu, millet dinledi. Şimdi bugün millet konuşacak, siyasetçiler umarım dinleyebileceklerdir" dedi.CHP...

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi ve seçim bölgesi Antalya'da oyunu kullandı.

Baykal, "4 yıl boyunca siyasetçiler konuştu, millet dinledi. Şimdi bugün millet konuşacak, siyasetçiler umarım dinleyebileceklerdir" dedi.

CHP eski Lideri ve partisinin bu dönem Antalya 2'nci sıra milletvekili adayı Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal'la birlikte oyunu Antalya'da kullandı. Konyaaltı Caddesi'ndeki evinin hemen yanında Barbaros Ortaokulu'nda 1019 No'lu sandıkta oy kullanan Baykal'a kızı Aslı Baykal Ataman da eşlik etti.

Baykal, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokrasi tarihi içinde önemli bir seçimin yaşandığını dile getirdi. Seçime dair Türkiye'de önemli değişimlerin kapısını açacağı umudunun toplumda çok yaygın olduğunu belirten Baykal, "Bir değişim, yenilenme bekleyişi çok yaygın" dedi.

Seçim sonuçlarının Türkiye için yeni bir dönemin kapılarını açması dileğinde bulunan Baykal, "Sonuçlar, özlediğimiz beklediğimiz gelişmeleri, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün kökleştiği, halkın sorunlarına sahip çıkan dürüst bir siyasetin işlediği, barış ve uyum içinde işleyen bir demokrasiye destek verir" diye konuştu.

'HER SEÇİMDE SAKLI ÇOK DERS VARDIR'

Her seçimin yenilenme ve değişim umudu olduğunu belirten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçimde de böyle bir bekleyişi hangi ölçüde hayata geçireceğiz, seçim sonunda göreceğiz. 4 yıl boyunca siyasetçiler konuştu, millet dinledi. Şimdi bugün millet konuşacak, siyasetçiler umarım dinleyebileceklerdir. Her seçimde saklı çok ders vardır. Her seçim partilerin, siyasetçilerin kendilerini sorgulaması için fırsattır. Umarım bu seçim de böyle değerlendirilir. Sorgulama, değerlendirme yapılır. Milletin alacağı karar böyle bir sorgulamayı gerekli kılar. Bir değişimi, yenilenmeyi gerekli kılar."

Siyasi partilerin gerilimli bir kampanya dönemini geride bıraktığını fakat oy verme ve sonrasında sayım işlemlerinin hiçbir olay yaşanmadan tamamlanmasın önemine vurgu Baykal, "Türkiye'nin artık doğru bir seçim yapma konusunda hiçbir eksiğinin olmaması lazım" dedi.

Baykal, seçim sonuçlarını Antalya'dan takip edeceğini belirterek, "Sorgulamamızı buradan yapacağız" yorumunu yaptı.