Basra'da İran Başkonsolosluğu yakıldı
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Basra kentinde, bir süredir 'işsizlik ve yolsuzluklara' karşı süren ve giderek alevlenen gösteriler sırasında bir grup, İran'ın Basra Başkonsolosluğunu bastı.
Konsolosluğa giren öfkeli grup, binayı ateşe verdi. Ayrıca Rudaw haber ajansının söylediğine göre gösterilerde ABD konsolosluğu da hedef alındı. Basra'daki gösteriler sırasında daha önce devlet televizyonu ile Şii parti ve milis güçlere ait binalar da ateşe verilmişti.
1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!
Irak'ın güneyindeki Basra vilayetinde devam eden gösteriler kapsamında Haşdi Şabi bünyesindeki Asaib Ehlilhak Örgütü'ne ait binaya girmeye çalışan göstericilere ateş açılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.
Görgü tanığı göstericilerden Hani Abdu el-Hüseyin, protestocuların Basra vilayetinin Berihe bölgesindeki Asaib Ehlilhak Örgütü binasına girmeye çalıştığını söyledi. Bunun üzerine örgütten silahlı kişilerin göstericilere ateş açtığını iddia eden Hüseyin, olayda 1 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını ifade etti.
Haşdi Şabi'den yapılan yazılı açıklamada da maskeli bir grubun, Haşdi Şabi'ye ait bir binaya saldırarak, içerisindeki eşyaları tahrip ettiği ve binayı tamamen yaktığı belirtildi.