Başbakanlık’tan kınama

Başbakanlık’tan kınama
Başbakanlık'tan Kuveyt ve Tunus'taki terör saldırıları açıklaması.Başbakanlık Basın Müşavirliği’nden yapılan iki ayı basın açıklamasıyla, Kuveyt ve Tunus’ta meydana gelen terör saldırıları kınandı.KUVEYT’TEKİ...

Başbakanlık'tan Kuveyt ve Tunus'taki terör saldırıları açıklaması.

Başbakanlık Basın Müşavirliği’nden yapılan iki ayı basın açıklamasıyla, Kuveyt ve Tunus’ta meydana gelen terör saldırıları kınandı.

KUVEYT’TEKİ TERÖR SALDIRILAR

Başbakanlık Basın Müşavirliği tarafından yapılan basın açıklamasında, “Kuveyt’te 26 Haziran günü Cuma namazı sırasında İmam Sadık Camii’nde gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Bu vahşi saldırı sadece kardeş Kuveyt’in değil, tüm İslam aleminin huzurunu ve ahengini hedef almıştır. Saldırının mübarek Ramazan ayında gerçekleştirilmesi, saldırganların kutsal değerleri hiçe saydıklarını göstermektedir. Müslümanların birliğini bozmaya, mezhepler arasına fitne sokmaya çalışan bu sapkın güruh amacına asla ulaşamayacaktır. Kuveytli kardeşlerimizin üzüntülerini paylaşıyor, terörizmle mücadele konusunda tam bir dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz” denildi.

TUNUS’TAKİ TERÖR SALDIRILARI

Başbakanlık Basın Müşavirliği’nin bir diğer basın açıklamasında da, “26 Haziran Cuma günü Tunus’ta meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Tunuslu kardeşlerimizin istikrar, barış ve kalkınma yolunda bölgeye ilham kaynağı olan kazanımlarını baltalamayı hedefleyen bu vahşi saldırıyı yapanlar amacına asla ulaşamayacaktır. Türkiye, her zaman olduğu gibi Tunuslu kardeşlerimizin yanında olmaya, başta terörizmle mücadele olmak üzere her alanda Tunus’la tam bir dayanışma içinde bulunmaya devam edecektir” ifadeler kullanıldı.

DHA