Bahçeli’den Koalisyon Açıklaması

Bahçeli’den Koalisyon Açıklaması
MHP lideri Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasını yaptı.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonucuna ilişkin ilk açıklamasını yaptı.İşte açıklamadan satırbaşları:MHP, milli iradenin seçimine saygı...

MHP lideri Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonucuna ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

İşte açıklamadan satırbaşları:

MHP, milli iradenin seçimine saygı duymaktadır. Bu şartlar altında Türkiye’de yeni bir siyasi tablo belirmiştir. Tüm siyasi partiler, bu tabloyu samimi ve dürüst şekilde okumalıdır. Genel seçimlerin ilk sonucu, hiçbir partinin tek başına iktidar kuracak sayısal çoğunluğa ulaşamamaktadır. AKP için sonun başlangıcı görünmüştür.

AKP için sonun yolu görünmüştür. Gerilime dayalı siyaset anlayışı yenilgi almıştır. Dahası algı operasyonlarının tutmayacağı net olarak algılanmıştır. Hazine kaynakları AKP’nin emrinde ahlaksızca ihlal edilmiştir.

KOALİSYON CEVABI

AKP çözümü koalisyonda aramıştır, çözüm sürecini sürdürmüştür. Çözüm sürecinin bir kanadı 79 vekiller TBMM’de bulunmaktadır. Birliktelikleri devam eden HDP ve AKP arasında olmalıdır. AKP VE HDP arasındaki örtülü işbirliğini gizlemek Türkiye’yi erken seçime bırakacak bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır.

İkinci olarak çözüm süreciyle ilgilenen Türkiye’de ileri demokrasinde yana olan siyasetini sürdüren partilen ortak koalisyonu düşündüğünüzde alın size 2. Model olarak. AKP – CHP – HDP’yi bir araya getirebilirsiniz.

sözcü