"Bağımsız savunmanın temsilcileri olarak bu düğmeleri cübbemize dikmeyeceğiz" - VİDEO

"Bağımsız savunmanın temsilcileri olarak bu düğmeleri cübbemize dikmeyeceğiz" - VİDEO
Çoklu Baro yasasının TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçmesi üzerine tüm barolar bulundukları yerlerde tepki vermeye devam ediyor. Ankara Barosu Başkanı Sağkan, “Savunmanın temsilcileri olarak bu düğmeleri cübbemize dikmeyeceğiz” dedi.

AKP ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan 28 maddelik ‘Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç başkanlığında toplanan TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. 28 maddeden oluşan düzenlemenin perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda ele alınması bekleniyor. Çoklu barolara karşı Ankara Adalet  Sarayı önünde açıklama yapan Sağkan, “Bu yasayı çıkarmak isteyenlerin haklarında soruşturmalar başladığında ilk söylediklerinin “avukatımı istiyorum” dediklerini unutmayınız. “ dedi.

İşte Sağkan’ın açıklaması:

“Haftalaradır baroların bölünmesinin, parçalanmasının bu ülkeye ne kadar zarar vereceğini anlatmaya çalışıyoruz. Bizi ısrarla dinlemediler, konuyu manipüle etmeye çalıştılar “davet ediyoruz gelmiyorlar” diye. Oysa bizi kimse davet etmedi. Bizi hala ısrarla dinlememeye çalışanlara şunu hatırlatmak istiyoruz. Bizi bükebileceğiniz, eğebileceğinizi sanabilirsiniz ama karışınızda dimdik Ankara barosu avukatları… 

Bu yasayı ısrarla çıkarmak isteyenlere sesleniyorum. Seksen baro bu yasaya karşı, toplumun tüm kesimleri bu yasaya karşı. Bu yasanın altını gerekçesiyle doldurabilen kimse yok. Bu yasayı çıkarmak isteyenlerin haklarında soruşturmalar başladığında ilk söylediklerinin “avukatımı istiyorum” dediklerini unutmayınız. 

Biz bağımsız savunmanın temsilcileri olarak bu düğmeleri cübbemize dikmeyeceğiz. (Elindeki düğmeleri yere atıyor.)”