Aziz Yıldırım Tarihi İmzayı Attı: Katar İçin Savaş Gemisi Üretecek

Aziz Yıldırım Tarihi İmzayı Attı: Katar İçin Savaş Gemisi Üretecek
Geçtiğimiz aylarda Kazakistan'da tersane kurmak ve Kazakistan Deniz Kuvvetleri'ne savaş gemileri üretmek için anlaşmaya varan Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu Dearsan Shipyard şirketi, şimdi de Katar ile anlaşmaya vardı. Anlaşma gereği şirket, Katar Deniz Kuvvetleri için 2 adet 50 metre uzunluğunda hücumbot inşa edecek.

Fenerbahçe'de yürüttüğü başkanlık görevi nedeniyle Türkiye'nin en popüler figürlerinden biri haline dönüşen Aziz Yıldırım, son günlerde iş dünyasında yapmış olduğu anlaşmalar ile gündem oluyor.

Yıldırım'a ait olan ve çok sayıda küçük ölçekli savaş gemisi, denizaltı, fırkateyn ve karakol gemisi üretimiyle bilinen Dearsan Shipyard şirketi, dünyanın birçok ülkesine savunma sanayi ürünleri ihraç etmeye devam ediyor.

8lgrb2vcy-2024-03-14t211124-136.pngGeçtiğimiz aylarda Kazakistan hükümeti ile bir tersane kurmak için anlaşmaya varan Aziz Yıldırım'ın şirketi Dearsan'ın Kazakistan Deniz Kuvvetleri'ne yönelik bir donanma inşa edilmesinde aktif rol oynayacağı belirtilmişti.

ŞİMDİ DE KATAR İÇİN HÜCUM BOT ÜRETECEK

Anlaşmalarına bir yenisini ekleyen Dearsan Shipyard, son olarak Mart ayının başlarında yapılan anlaşma ile Katar için hücum bot üretimine start verdi. Dearsan'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "5 Mart 2024 tarihinde, Doha Uluslararası Denizcilik Savunma Fuarı’nda Katar Deniz Kuvvetleri ve Dearsan Tersanesi arasında 2 adet 50 metre Yüksek Süratli Hücumbot tasarım ve inşa projesi kapsamında bir sözleşme imza töreni icra edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

whatsapp-image-2024-03-14-at-21-12-07.jpeg