Avcılardan Zülal Kalkandelen'e tehdit

Avcılardan Zülal Kalkandelen'e tehdit
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen av ihalelerine ilişkin yaptığı açıklamaların ardından tehdit edildi.

Geçtiğimiz günlerde Halk TV'de Can Coşkun ile Gündem Özel'e konuk olan Zülal Kalkandelen'in "Avcılık cinayettir" açıklamasının ardından avcılar tarafından tehdit edildi.

Zülal Kalkandelen Halk TV yayınında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Avcılık, devletin teşvik ettiği bir alan aslında. Avcılığın devlet tarafından teşvik edilen bir uygulama olmasından vazgeçilmesi gerekiyor.

Av cinayettir. Bunun başka bir açıklaması yok. Avcılık giderek artıyor. Avcılığın arkasında silah endüstrisi var. 

Avcılık silah endüstrisine çok büyük müşteri sağlıyor. Çok büyük bir lobi ve devletin bundan vazgeçme niyeti olmadıkça halkın tepkisi hiç önemsenmeyecek.

Çok büyük rant konusu. Bunu giderek daha fazla duyacağız."

Gündem Özel'deki konuşmasından bir kesitin avcıların bulunduğu bir grupta paylaşılmasının ardından Zülal Kalkandelen hedef haline getirildi.

Grupta yazılan, "Betül Hanım, sen tüfeği arabadan indirme; lazım olacak" şeklindeki tehdit mesajına tepki yağdı. 

tufek.jpg

Zülal Kalkandelen, sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile tepki gösterdi. Kalkandelen şöyle dedi;

"Halk TV’de Can Coşkun  ile söyleşimizde av hakkında söylediklerim avcıları epey öfkelendirmiş. Hayvanları çıkarı için sömüren, katleden herkesin sürekli hakaret ettiği/küfrettiği biriyim. Avcılar daha önce de beni hedef haline getirmişti. Yaptıkları tek şey bu" 

Kalkandelen devam etti;

"Bu tür hakaret ve tehditler bir siyasetçi yakını iiçin kullanılsaydı, Türkiye'de yer yerinden oynardı. Fakat yaşam hakkını savunan benim için buna benzer birçok olay yaşanmasına rağmen tepki gösterilmiyor. Böyle bir durumda kendimi yalnız bırakılmış hissediyorum. Ben yalnız bırakıldıkça da bu insanlar, hakaret ve tehtidlerini savurmaktan çekinmiyor" 

Etiketler :