'Atatürk'ün Türkiyesi'ne Sahip Çıkalım'

'Atatürk'ün Türkiyesi'ne Sahip Çıkalım'
 CHP'li Karayalçın, "Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye'ye hep birlikte sahip çıkacağız. CHP'yi iktidara taşıyacağız" dedi.Cumhuriyet Halk Partisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı ülke genelinde yaptığı...

 CHP'li Karayalçın, "Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye'ye hep birlikte sahip çıkacağız. CHP'yi iktidara taşıyacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı ülke genelinde yaptığı etkinliklerle kutladı. Kutlamaların bir adresi ise İstanbul Ümraniye idi.

CHP Ümraniye İlçe Örgütü, Ümraniye Meydanı'nda düzenlediği mitingle Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Halkın yoğun katılım gösterdiği mitinge CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İl Başkan Yardımcısı Ali Cihat Işık, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya'nın yanısıra CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayları katıldı.

"TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEYE HAZIRIZ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mitingin açış konuşmasını yapan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, mitinge katılanların bayramını kutlayarak konuşmasına başladı. "Atatürk bu günü sadece gençlere değil, tüm genç fikirlere armağan etmiştir" diyen Kızılkaya, CHP'yi genç fikirlerle iktidara taşıyacaklarını söyledi. Kürsüden yurttaşa hitap eden CHP İl Başkan Yardımcısı Ali Cihat Işık da, "Türkiye'yi yönetmeye hazırız dedi.

 "ATATÜRK'Ü HASRETLE ANIYORUZ"

Mitingin son konuşmacısı ise CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın idi. Karayalçın'ın "Mustafa Kemal Atatürk'ü hasretle anıyoruz. O'nu anmak bizim için vatan borcudur" sözleri büyük alkış aldı. Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye'ye hep birlikte sahip çıkmak ve bunun için çok çalışmak gerektiğini vurgulayan Karayalçın, yaşanacak bir Türkiye için herkesi sandığa çağırdı.

Konuşmaların ardından, CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayları platforma çıkarak halkı selamladı. Büyük ilgiyle karşılanan vekil adayları halkla birlikte "milletçe alkış" tuttu.

YARKADAŞ'A HALKTAN BÜYÜK İLGİ

Milletvekili adayları arasında Gazeteci Barış Yarkadaş da vardı. Yarkadaş, miting boyunca halktan büyük ilgi gördü. Kimisi Yarkadaş'la fotoğraf çektirdi, kimisi ise sohbet esnasında destek mesajlarını iletti.

Miting, müzik dinletisi ve "milletçe alkış" larla son buldu.