'Atatürk Posteri'nin Asılmamasına Tepki!

'Atatürk Posteri'nin Asılmamasına Tepki!
 Mersin Valiliği koordinasyonunda düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşü' sonrasında, Atatürk posteri krizi yaşandı.MERSİN Valiliği koordinasyonunda düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşü' sonrasında, Atatürk posteri krizi yaşanırken,...

 Mersin Valiliği koordinasyonunda düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşü' sonrasında, Atatürk posteri krizi yaşandı.

MERSİN Valiliği koordinasyonunda düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşü' sonrasında, Atatürk posteri krizi yaşanırken, CHP alternatif kutlama yürüyüşü yaptı.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan Gençlik Yürüyüşü'ne Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Ak Parti Milletvekili Prof.Dr. Nebi Bozkurt, CHP Milletvekili Prof.Dr. Aytuğ Atıcı, Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna ve öğrenciler katıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Cumhuriyet Meydanı içerisinde yer alan platforma sadece Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın fotoğrafının bulunduğu dev bir afiş tepki çekti.

Alanda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, platforma Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı bir posterin asılmaması üzerine slogan atarak tepki gösterdi. Ellerindeki megafon ile 'Platformda atamızın resmini istiyoruz' sloganları atmaya başlayan ADD üyelerine diğer katılımcılardan da destek gelince, polisler ADD üyelerinin yanına giderek, alanda bir çok yerde Atatürk fotoğraflarının asıldığını ve tepkilerine son vermelerini istedi.

Bunun üzerine polisler ile hararetli bir tartışma içerisine giren ADD üyeleri, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atarak, Atatürk fotoğrafı asılana kadar tepkiye ve slogan atmaya devam edeceklerini söyledi. Grubun yaklaşık 15 dakika boyunca megafondan 'Platformda atamızın resmi istiyoruz' sloganı atması ve alkışlaması üzerine, yetkililer harekete geçti.

Alana bir çok Atatürk fotoğrafının asıldığını anlatan polise tepki gösteren ADD üyeleri, "O beyefendinin resmini değil Atatürk'ün resmini istiyoruz. Bizler Atatürkçü öğretmenleriz. Gençliği böyle yetiştirdik. O zaman Spor bakanının da resmini kaldırın Atatürk resmi yoksa. Spor Bakanı, Atatürk'e söven Bakanı oraya astılar, yapmayın. Atatürk'ü kaldır yukarı, bakanı indir aşağı. Bu gün Atatürk'ten başka resim görmek istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Tepkilerin büyümesi üzerine, alanda öğrencilerin taşıdığı kumaştan yapılmış dev Atatürk posteri, platforma asılmak üzere öğrencilerden alındı. Platformun asansörlü kısmı indirilerek, boş olan sol kısıma Atatürk posteri asıldı. Yaklaşık 20 dakika süren gerginlik ve protesto, platforma Atatürk posteri asılması ile son bulurken, programda normal seyrinde devam etti.

CHP'DEN ALTERNATİF KUTLAMA

Bu arada CHP İl yönetimi de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı alternatif olarak kutladı. İl binası önünde toplanan ve aralarından CHP Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ile Prof. Dr.Aytuğ Atıcı, 1'nci Sıra Adayı Dr.Hüseyin Çamak ve İl Başkanı Abdullah Özyiğit'inde bulunduğu partililer, dev Türk bayrağı, Atatürk posteri ve üzerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının bulunduğu, 'Milli mücadelenin başladığı gündür Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın 19 Mayıs' yazılı pankartı açtı.

İstiklal Caddesi'nden Cumhuriye Meydanı'na geçen partililer, Atatürk Anıtı'n çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. İl Başkanı Özyiğit, HDP binasındaki patlama nedeni ile saldırıyı gerçekleştirenleri kınadıklarını belirterek, her geçen gün milli değerlerin altının boşaltıldığına dikkat çekti ve hükumete yüklendi. AK Parti hükumetinin gençlerin işsiz, çaresiz, cahil ve özgüvenden yoksun bir hale getirdiğini ifade eden Özyiğit, CHP iktidarında gençlerin iş ve meslek sahibi olacağını kaydetti.