Arkadaşlarını Öldüresiye Döven İki Sanığa 20'şer Yıl Hapis

Arkadaşlarını Öldüresiye Döven İki Sanığa 20'şer Yıl Hapis
Kayseri'de arkadaşları olan 27 yaşındaki İ. B.’yi, bir gün boyunca aralıklarla öldüresiye dövdükleri iddiasıyla, 'Canavarca hisle eziyet çektirerek adam öldürmeye teşebbüs' ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından...

Kayseri'de arkadaşları olan 27 yaşındaki İ. B.’yi, bir gün boyunca aralıklarla öldüresiye dövdükleri iddiasıyla, 'Canavarca hisle eziyet çektirerek adam öldürmeye teşebbüs' ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklu yargılanan iki sanığa ayrı ayrı 20 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık E.D., Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, tutuklu sanık Ü.B. ve avukatlar duruşmada hazır bulundu.

Sanıklar üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmezken sanık Ü.B., "İ.B. benim arkadaşım olur. Bunu yapacak aramızda bir şey yok. Beraatımı talep ediyorum" dedi. Sanık E.D. ise mağdur ile arkadaş olduklarını, sürekli evine girip, çıktıklarını olayı öğrenince hastaneye de kendisinin götürdüğünün belirtti.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu, tutuklu sanıklara, 'kasten adam öldürme' ve 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçlarından ayrı ayrı 20'şer yıl hapis cezası verdi.

OLAY

8 Ekim 2014’te Talas İlçesi Mevlana Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre bir binanın 13’üncü katında yaşayan İ. B., arkadaşları Ü. B. ve E. D. ile olay günü eve geldi. Burada bir süre sohbet eden arkadaşlar apartman girişinde kavga etmeye başladı. İddiaya göre Ü. B., E. D. ile birlikte bir gün boyunca aralıklarla İ.B. kendi evinde dövdü. Şüpheliler, mağdurun bilincini kaybetmesi üzerine E. D.'in kız arkadaşı F.D.’yi de olay yerine çağırdı. Burada F.D.’nin de yanında İ.B.'yi döven şüpheliler tekrar binadan çıktı. F.D.’nin, mağdurun başında beklemesini isteyen E. D. daha sonra taksiyle gelerek, diğer şüphelilerle birlikte İ.B.'yi araca bindirip Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Doktorların yaptığı kontrollerde, İ.B.'nin öldüresiye dövüldüğünün belirlenmesinin ardından, polis ekipleri 3 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından, nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden F.D. serbest bırakılırken, Ü. B. ve E. D. tutuklandı. Hastanede tedaviye alınan yaralı genç ise, vücudunun birçok yerinde kırıklar olduğu ve konuşma yetisini kaybetti.