Arkadan çarptı, serbest kaldı

Arkadan çarptı, serbest kaldı
BARTIN'da, otomobilin arkadan çarpması sonucu ölen motosiklet sürücüsü 24 yaşındaki Kenan Ayaydın'ın babası 47 yaşındaki Recep Ayaydın, sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Recep Ayaydın, oğlunun acısını...

BARTIN'da, otomobilin arkadan çarpması sonucu ölen motosiklet sürücüsü 24 yaşındaki Kenan Ayaydın'ın babası 47 yaşındaki Recep Ayaydın, sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Recep Ayaydın, oğlunun acısını yaşarken mahkemenin kararıyla ikinci kez yıkıldıklarını söyledi.

Kaza, geçen hafta Cuma günü saat 21.30 sıralarında Yalı mevkisinde meydana geldi. Dürümcüde kurye olarak çalışan Kenan Ayaydın, 74 DB 638 plakalı motosikletiyle sipariş teslim etmeye giderken, 32 yaşındaki Volkan Bayramoğlu yönetimindeki 06 VUZ 69 plakalı otomobilin arkadan çarpması sonucu 30 metre sürüklenerek hayatını kaybetti. Kaza, yol kenarındaki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, otomobilin arkadan gelip motosiklete çarptığı görülüyor.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Volkan Bayramoğlu, Cumhuriyet Savcılığı tarafından, 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, şüpheliye isnat edilen suçun CMK'nın 100'üncü maddesinde sayılan katalog suçlardan olmaması, delilleri yok etme, gizleme ve değiştirmeye yönelik davranışlarının tespit edilmemesi, sabit ikametgah sahibi olup, kaza sonrasındaki davranışları göz önünde bulundurularak sürücünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

'ACIMIZ İKİYE KATLANDI'

3 çocundan en büyüğünü kaybeden Recep Ayaydın, Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak mahkemenin kararına itiraz etti. Avukatı aracılığıyla yaptığı başvurunun henüz sonuçlanmadığını belirten Recep Ayaydın, oğlunun acısını yaşarken mahkemenin kararıyla ikinci kez yıkıldığını söyledi. Oğlunun 3 ay önce aldığı motosikletle kuryelik yaptığını ve düğün için para biriktermeye çalıştığını belirten Recep Ayaydın, şöyle konuştu:

"Kazanın güvenlik kamera görüntüleri olmasına rağmen, her şeyin açıkta olmasına rağmen sanığın serbest bırakıldığını öğrendim. Acım ikiye katlandı. Görüntülerde oğlum yolunda gidiyor. Otomobil arkadan gelip çarpıyor. Bir insanın tutuklanması için daha ne olması gerekiyor? Bütün deliller ortada. Bu normal bir trafik kazası değil. Adalet bekliyorum."

'ADALET YERİNİ BULSUN'

Oğlunun acısını yaşayan 46 yaşındaki Hülya Ayaydın ise "Oğlum ilk göz ağrımdı. Bir an önce adaletin yerini bulmasını istiyorum. Benim acım asla dinmez. Sürücünün tutuklanması acımızı bir nebze de olsa hafifletir. Adalet yerini bulsun. Oğlum orada rahat uyusun" diyerek gözyaşı döktü.

'GİTSEYDİM BEN DE ÖLECEKTİM'

Kazadan hemen önce ağabeyinin işyerine gittiğini anlatan 21 yaşındaki Hakan Ayaydın da, "Bazen dağıtıma motorla beraber giderdik. O sırada dağıtım çıktı. Ağabeyim bana, 'Sen eve git, çay demle, ben geliyorum' dedi. Ben ısrarla gitmek istedim ama beni götürmedi. Gitseydim ben de ölecektim. Sürücü serbest bırakıldı. Bu nasıl adalet anlayamadım. Yüreğim yanıyor" dedi.