Ankara’da koalisyon saatleri

Ankara’da koalisyon saatleri
TÜSİAD heyeti tüm partileri ziyaret ediyor. Gözler Ankara'dan gelecek 'koalisyon' açıklamasında.TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu heyeti,Ankara’da siyasi parti liderlerini...

TÜSİAD heyeti tüm partileri ziyaret ediyor. Gözler Ankara'dan gelecek 'koalisyon' açıklamasında.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu heyeti,Ankara’da siyasi parti liderlerini ziyaret edecek. TÜSİAD’dan yapılan açıklamaya göre, heyet, liderlere yapacağı ziyaretlerde seçimler sonucu temsil yeteneği yüksek bir parlamentonun oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirecek. Açıklamada, “Bu durumun başta ekonomi olmak üzere her alanda Türkiye’nin önünü açacak bir hükümetin kurulması için bir fırsat olarak görülmesini vurgulayacak” denildi. TÜSİAD hayeti, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile, yarın ise AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek.

KILIÇDAROĞLU’NDAN NET MESAJLAR

İş dünyası koalisyon nabzını tuta dursun partilerden ardı ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dün seçim sonrası ilk kez kameralar karşısına geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “koalisyon seçeneklerine ilişkin” ipuçları verdi. Yolsuzluktan, seçim vaadlerine kadar bir çok konudaki “kırmızı çizgisini” yineleyen Kılıçdaroğlu temel mesele olarak ise Cumhurbaşkanı’nın “görev ve yetki çizgisinde kalmasını” gösterdi. Kılıçdaroğlu bu ilkesini “Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmamalı” diye açıkladı.

MHP KANADI HDP VURGUSUNU TEKRARLADI

MHP lideri Devlet Bahçeli ise HDP dışında tüm partilerle biraraya gelebileceklerini mesajını vermişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı, Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz TBMM’deki kayıt işlemlerinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Çözüm süreci MHP açısından olmazsa olmaz koşullardan bir tanesidir. Çözümde ortaklaşan, çözümü Türkiye’nin en öncelikli meselesi olarak görüp değerlendiren partilerin önüne bir fırsat gelmiştir, bu fırsatı kullanmaları gerekir” dediğini belirterek, MHP’nin ısrarla bu sürecin içerisine çekilmek istenmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

HDP’nin doğrudan ve dolaylı desteğini kabul etmeyeceklerini belirten Durmaz, “O şekilde Parlamento’da iktidar olmak ya da bir yerlere tutunmak kesinlikle bizim ilkelerimiz arasında yok” ifadesini kullandı.