"Ankara Saldırısı"ndaki Korkunç Ayrıntı!

"Ankara Saldırısı"ndaki Korkunç Ayrıntı!
Ankara'daki hain saldırının korkunç ayrıntılar da ortaya çıktı. Zayiat artsın diye bombaya çivi ve metal parçaları da eklemişler.Ankara’da 28 askeri personelin şehit edilmesi ve 61 personelin de yaralanmasıyla sonuçlanan intihar...

Ankara'daki hain saldırının korkunç ayrıntılar da ortaya çıktı. Zayiat artsın diye bombaya çivi ve metal parçaları da eklemişler.

Ankara’da 28 askeri personelin şehit edilmesi ve 61 personelin de yaralanmasıyla sonuçlanan intihar saldırısında 300 kilo TNT patlayıcı kullanıldığı belirlendi.

 

300 KİLO TNT

PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin mi, yoksa PKK’nın taşeron örgütü TAK’ın mı gerçekleştirdiği DNA incelemesi sonrası netleşecek eylemde zayiatı artırmak amacıyla bombanın; çivi, bilye ve metal parçaları ile mazotla desteklendiği ortaya çıktı.

BOMBA RAPORU

Başkent’in en stratejik yerinde çalıntı kaydı olan bomba yüklü araçla düzenlenen intihar eylemine ilişkin Bomba Bilgi Merkezi raporu tamamlandı. Kriminal Polis Laboratuvarları Daire Başkanlığı’na bağlı Bomba Bilgi Merkezi’nin raporunda, askeri servis otobüslerini hedef alan kanlı saldırıda 300 kilo civarında TNT patlayıcı kullanıldığı belirtildi.

ÖZEL ZULA

İntihar saldırısında kullanılan ikiz plakalı araca Diyarbakır’da zula tabir edilen özel patlayıcı düzeneği yapıldığı tespit edildi. Kamufle yönteminin aracın yol veya asayiş kontrolünde bomba düzeneğinin fark edilmemesi için yapıldığı saptandı. İntihar eylemcisinin YPG üyesi Suriye uyruklu Salih Muhammed Neccar mı? yoksa TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) mensubu Abdülbaki Sönmez’in olup-olmadığı DNA incelemesi ardından kesinleşecek soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı.

TABANA BÖLME

34 ve 06 sahte plaka takılan aracın zeminine 300 kg ağırlığındaki TNT kalıplarının adeta ‘eroin gibi’ yerleştirilmesi için özel bölme yapıldığı anlaşıldı. Zemine döşenen TNT kalıplarının ateşleyici düzeneği basma butonuna bağlandı. Aracın içine parça tesiri etkisi yaratması ve zayiatın çok olması için bol miktarda çivi, bilye, metal parçası ile bagajına da mazot konuldu.

UZUV KAYBI

PKK/KCK’nın eski Başbakanlığa çok yakın mesafede bulunan Kumrular Caddesi’nde bombalı araçla düzenlediği eylemde de çivi ve bilyeler kullanılmıştı. Patlamanın şiddeti ile kurşun gibi etrafa savrulan çivi ve bilyeler sonucu hem ölü sayısı artmış hem uzuv kayıpları yaşanmıştı.

BASINÇ ETKİSİ

Bomba imha uzmanları, RDX ve TNT gibi askeri amaçlı kullanılan fabrikasyon (plastik) patlayıcıların çivi, bilye ve metal parçaları ile desteklenmesinin basınç etkisiyle ölü sayısının artmasında önemli rol oynadığını ifade etti. Bir bomba uzmanı, “PKK’nın birçok eyleminde bu yöntem kullanıldı. Bombadan kurtulan kişiler çivi ve metal bilyelerden kurtulamadı” dedi.

sözcü