AKP'li vekilin evinde ölen Nadira Kadirova dosyası kapatılıyor

AKP'li vekilin evinde ölen Nadira Kadirova dosyası kapatılıyor
AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde ölü olarak bulunan Özbekistanlı 23 yaşındaki Nadira Kadirova dosyası kapatılıyor. Adli Tıp, olayın intihar olduğu yönünde kanaat bildirdi.

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde bir senedir bakıcı olarak çalışan 23 yaşındaki Özbekistanlı Nadira Kadirova, 23 Eylül 2019'da Şirin Ünal'ın evinde silahla vurulmuş hâlde ölü olarak bulundu. Kadirova'nın ölümünden iki gün sonra Ankara Emniyetinden olayın 'intihar' olduğu açıklaması geldi. Aynı gün içinde cesedi Özbekistan'a gönderilen Kadirova, burada toprağa verildi.

Şirin Ünal, bilgisine başvuran Ankara Başsavcılığına olayın intihar olduğunu söyledi. Ne var ki Kadirova'nın İstanbul'da yaşan Özbek bir arkadaşı Ünal'ın Kadirova'ya tacizde bulunduğunu iddia etti.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre; olay, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için savcılık tarafından Adli Tıp'a intikal ettirildi. Adli Tıp 5 ay sonra geçtiğimiz hafta raporunu tamamlayarak olayın intihar olduğunun değerlendirildiği yönündeki kanaatini savcılığa gönderdi. Adli Tıp'ın savcılığa gönderdiği raporda, Kadirova'nın "bitişik atış yapmak suretiyle göğüs bölgesinin 5-6 santimetre üzerine isabet eden mermi neticesi öldüğünün" bilgisi yer alıyordu.

Öte yandan Kadirova'nın günlük ve mektupları da tercümeden savcılığa gönderildi. Verilen bilgilere göre günlük ve mektupta da 'şüpheli' bir duruma rastlanmadığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Etiketler :