AKP'li Vekil Abdullah Gül'ü Topa Tuttu

AKP'li Vekil Abdullah Gül'ü Topa Tuttu
AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten Abdullah Gül'e sert eleştiriler.11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 yıl boyunca basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever’in anılarını bir araya getirdiği “Abdullah Gül ile...

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten Abdullah Gül'e sert eleştiriler.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 yıl boyunca basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever’in anılarını bir araya getirdiği “Abdullah Gül ile 12 yıl” kitabının Hürriyet’te yayınlanmasının ardından AKP'den sert tepki geldi.

A Haber ekranlarında yayınlanan "Diplomasi" programına konuk olan AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "4 Bakanı doğrudan Yüce Divan'a gönderirim" manşeti ile kimlere mesaj verildiğini anlıyoruz" dedi.

İşte Külünk'ün açıklamalarından satırbaşları:

"Biz Sayın Abdullah Gül'ü 1970'li yıllardan beri mağdur ve mazlumların yanında duran biri olarak biliyoruz. Ama ne hikmetse kritik dönemlerde Türkiye'nin en çok birlik ve beraberliğinin bu mücadelenin vahdaniyetinin büyük önem taşıdığı dönemlerde hep merkez medyanın amiral gemisi üzerinden konuşuyor.

Bizim duruşumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın durduğu yerdir. Bu hareketin tabanı bu hareketin lideri Erdoğan'dır. Onun duruşunu hiçbir şekilde tartıştırmayız.

KİME ŞİRİN GÖRÜNMEK İSTENİYOR

Çevreden dolaşan mesajları da bizim anlamadığımızı kimse zannetmesin yani durduk yerde 4 bakanı derhal yüce divana gönderirim mesajında kime yaranılmak isteniyor? Kimin hoşuna gitsin diye bunlar söyleniyor. Çıksın onu söylesinler.

Bu konu Meclis'te konuşulmuş adı konmuş ve bu işin darbenin bir başka boyutu olduğu stratejik hedefinin ne olduğu belli olan modeli aradan bir zaman sonra hem de 7 Haziran sonrası kime şirin görünülmek isteniyor.

Daha üç hafta evvel bu ülkenin lideri ile ilgili Mursi'nin idam kararı üzerinden manşet atacaksın. O gazetede gidip siz Türkiye'ye mesaj vereceksiniz. Kime şirin gözükmek istiyorsunuz.

Ve de bütün işler bitti... 29 Mayıs'ta olmayacaksınız, Fetih Şöleni'nde olmayacaksınız ama bu amiral gemisinde çıkıp Türkiye ile ilgili mesaj... Kusura bakmasınlar...

Hiç kimse boşuna hesap yapmasın. Bu ülkede bu ülkenin lideri verdiği mücadelede başarılı olacaktır. Kimse buna engel olamayacaktır. Ne yaparlarsa, hangi oyunu kurarlarsa kursunlar. İçeride kimleri devşirirlerse devşirsinler. Bu hareketin lideri Mekke, Medine, Kudüs, İstanbul aklının ve ruhunun karşılığı olan bu ülkenin lideri bu ülkeyi 2023, 2071 hedeflerine taşıyacak, o güçlü duruşu sergileyecektir. Kimse kısa vadeli, kısa metrajlı filmlerle hoş olmasınlar. Sonra çok mahcup olacaklar onu da söyleyeyim