AKP'li başkan, CHP'li belediyeden 'cenaze aracını' geri istedi

AKP'li başkan, CHP'li belediyeden 'cenaze aracını' geri istedi
Yalova'nın AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, CHP'li Ardahan Belediyesine tahsis edilen cenaze aracını bir yıllık protokol süresi dolmadan geri istedi.

CHP’li Vefa Salman’ın Yalova Belediye Başkanlığı görevinden alınması sonrası belediye meclisi tarafından seçilen AKP’li Mustafa Tutuk, cenaze aracı olmadığı için CHP’li Ardahan Belediyesine bir yıllığına tahsis edilen aracı süresi dolmadan geri istedi.

Ardahan’ı 10 yıldır yöneten AKP’den borç içinde bir belediye devraldıklarını belirten Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, iki belediye arasında meclis kararı ile yapılan protokolün süresi dolmadan aracı iade etmeyeceklerini ifade etti.

Demir, “Cenazenin sağcısı solcusu olmaz” diyerek AKP’li Tutuk’un talebine şu sözlerle tepki gösterdi:

Devlette süreklilik esastır, burası dağ başı değil. Ardahan’da cenazeler yerde kalmaz ancak iktidar partisine mensup kayyumun bu hareketi şık ve insani olmamış, vicdanları yaralamıştır. Cenazenin sağcısı, solcusu olmaz.

Ardahan Belediyesi ile Yalova Belediyesi bir protokol imzalanmış, Şimdi 'Benim Ardahan’da arabam varmış, bunu geri gönderin...' Bu üslup olarak şık değil, Ardahanlılar birleşir, 20 tane sıfır araç alır. Bu cenaze arabamızla sadece CHP’lilerin cenazesi taşınmıyor, AKP’lilerin de, MHP’lilerin de, HDP ‘lilerin de cenazesi taşınıyor. İkinci bir cenaze aracımız yok, olsa bugün gönderecektim.

Biz mazbatayı alınca rozetimiz gider Ardahan ve Ardahanlılar var. Bu araç neden gidiyor bunu sorsunlar. Biz Ardahan’lıların seçimi ile geldik ve Ardahanlıların çıkarını kanımızın son damlasına kadar savunacağımızı söylüyorum. “Ben geldim, protokolü yok sayıyorum aracımı gönder”,  burası dağ başı mı?

Etiketler :