AKP'de ihale krizi: Disipline sevk edilecek

AKP'de ihale krizi: Disipline sevk edilecek
Yozgat’ta özel mülk statüsünde bulunan eski hastane binasının bulunduğu arazi ihaleye çıktı. İhale sonucunda yaşananlar ise AKP içinde tartışma yarattı…

AKP’li Yozgat Belediyesi, hastane arazisini yeşil alana dönüştürme isteğiyle burayı satın almak istedi. Ancak AKP’li Yozgat Belediye Meclis Üyesi Alparslan Akyüz, söz konusu yere yeni bir bina dikmek için ihaleye katıldı. Kazanan, Akyüz oldu.

AKP’li Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’nin ricalarına karşılık ihaleye giren ve bu ihaleyi de kazanan Akyüz, partisinin içinde tepki çekti.

Disipline sevk edilecek

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre; AKP’li Belediye Başkanı Köse, Akyüz’ün il teşkilatınca disipline sevk edileceğini belirtti.

Köse süreci şu sözlerle anlattı:

Encümen üyesi arkadaşlarımızla eski hastane yeriyle ilgili tasarrufta bulunmak ve kalıcı bir eser bırakmak istedik. Başka satın almak isteyenler de vardı. Banka bu müracaatları alınca açık artırmaya çıkarmak zorunda kaldı.

Belediye meclisimiz ve encümen üyelerimiz ile defaaten görüşmemize rağmen belediye meclis üyesi bir arkadaşımız da burayla ilgili tasarrufta bulundu. Belediyemize rakip oldu. Belediyemiz belli bir müddet, 10 milyon 500 bin TL'ye kadar artırdı. 11 milyon 500 lira veren belediye meclis üyesi olan o arkadaş veya ailesi satın aldı.

Meclis üyesinin ihaleye katılması hukuken uygun. Ancak belediyeye rakip olması usule ve vicdana uygun değil. Onlara çağrımız bu işten çekilmeleridir. Bu bir emir değil, tavsiyedir. Burası şehir imar planında yeşil alan olarak ayrılmış bir yer.

Bundan sonra da kesinlikle yeşil alan olarak kalacaktır. Biz de burada durduğumuz sürece orası park alanından çıkarılmayacaktır.

CHP'li Keven: Düşündürücü

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven ise ihaleye giren belediyenin bir belediye meclis üyesine kaybetmesinin düşündürücü olduğunu belirterek, “Buranın kamuya ait bir alan hâline getirilememesi düşündürücüdür. Bu parselde büyük bir rant mı hazırlanıyor” ifadelerini kullandı. Keven, konunun takipçisi olacağını ve işlenecek olası bir kent suçunu da yargıya taşıyacağını beyan etti.

Etiketler :