AKP Sözcüsü Çelik'ten İstanbul seçimi sonrası açıklama

AKP Sözcüsü Çelik'ten İstanbul seçimi sonrası açıklama
AKP Sözcüsü Çelik, AKP adına gündem değerlendirmesi yaptı. Çelik, İstanbul seçiminin yanısıra; İmralı'dan gelen mektup, S-400 alımı, TRT Kurdi'nin röportajı, yeni askerlik kanunu, Kaşıkçı cinayeti ve Doğu Akdeniz gerilimi gibi konulara da değindi.

Çelik'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

* Son seçimlerde sonuç net olarak ortaya çıkmıştır. Sonucu tabii ki saygıyla karşılıyoruz.

* Milletimizin verdiği mesaj, partimiz tarafından tüm yönleriyle ele alınacak. Seçim sonuçları değerlendirilecektir.

* Önümüzdeki seçimsiz dönem, vatandaşlarımızın taleplerinin yerine getirilmesi açısından son derece önemlidir.

* (Yeni askerlik kanunu) Bu büyük bir reformdur. Hayırlı olmasını diliyoruz.

* (İdlib'deki gelişmeler) İdlib'deki durumun rejim tarafından istismar edildiğini görüyoruz. Açıkça ateşkes ihlalinde bulunuyorlar.

* 300 bin kişi yerinden edildi. Herkesi, rejimin ihlallerine karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

* (Kaşıkçı cinayeti) BM'nin raporunun objektif şekilde hazırlandığını görüyoruz, raporun tamamına katılıyoruz. Rapor, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradenin tescili anlamına gelmektedir.

* Dava, İstanbul'da görülmelidir. Hiçbir şekilde bu olayın üstü kapatılmamalıdır. Rapor Türkiye'den özür dilenmesi gerektiğini de yazıyor.

* (Doğu Akdeniz krizi) Tek taraflı olarak buradaki kaynaklara el koymaya çalışıyorlar. Yunanistan Başbakanı'nı uyarıyoruz. Yunanistan Başbakanı, Türkiye ile AB'yi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. AB, Rum tarafının yanlış politikalarına sessiz kalmaktadır.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik şunları söyledi: 

* (Oy farkının sebepleri) İlçe belediyelerinde partimiz büyük bir zafere imza atmıştır. Bütün bunları ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğiz. Bu fark nasıl ortaya çıkmıştır? Vatandaşlarımızın beklentileri nelerdir? Bu değerlendirmeler başlamıştır. Bu, milletimizin tercihidir, başımızın üzerinde yeri vardır. 

(Seçim sürecinde teşkilatların çalışmaları) Arzumuz her seçimde daha büyük bir başarı elde etmektir. Adayımız ve teşkilatlarımız (seçim sürecinde) büyük bir çaba ortaya koymuştur. Önümüzdeki dönemde vatandaşımızın beğendiği konuları güçlendireceğiz, beğenilmeyenlerde revize edeceğiz. 

* (Akademisyenin İmralı'ya gitmesine kim izin verdi?) Bahsettiğiniz kişi başvurmuş ve kabul görmüş, bu görüşme gerçekleşmiş. Bu tip çalışmaları olan biri olduğu görülüyor. Başvuru kanuni mekanizmaları içerisinde gerçekleştirilmiş. Daha sonra da terörist başı tarafından mesaj bu şahsa verilmiş. Sanki biz organize ettik gibi bir konuşma oluyor. Burada herhangi bir şekilde gayri meşru bir beklentiye girecek olsak, Cumhurbaşkanımızın o gece ne dediği hatırlayın terörist başıyla bir rekabet var demişti, o zaman böyle bir konuşma olmazdı. 

* Siyasi rant istiyoruz gibi sunanlar ve eleştirenler ne hikmetse farklı terör örgütlerinden kendi siyasetlerine yönelik destekler gelirken ses çıkarmıyorlar. Sürekli sessiz kalıyorlar, sonra bu tutumu sürdürenler, siyasi rant bekliyormuşuz gibi bir tutum içerisine giriyorlar. Siyasi rant elde etmek isteseydik daha sessiz bir üslupla geçiştirirdik. Bunu yapanlar, bizim net şekilde koyduğumuz tavrı eleştirmeye kalkıyorlar. 

* (Öcalan'ın kardeşinin TRT'ye çıkması) TRT Kürdi muharibine şahıs beyanat vermek istiyor. Terör örgütü içindeki kirli ilişkiler ortaya çıkmıştır. TRT Kürdi terör örgütünün kirli ilişkilerinin berraklaşmasını sağlayan bir yayın faaliyeti olmuştur. 

* (S-400, Türkiye'de hangi bölgelere konuşlandırılacak) Bununla ilgili silahlı kuvvetler çalışmasını yaptı. Sayın cumhurbaşkanımızın bilgileri dahilindedir. Şurası ya da burası demem doğru olmaz. Geldiği zaman hep beraber görmüş olacağız. 

Etiketler :