AKP Sözcüsü Çelik: Kimsenin ekmek göndermesi engellenmiyor

AKP Sözcüsü Çelik: Kimsenin ekmek göndermesi engellenmiyor
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin merkez yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, son günlerde gündem yaratan 'ekmek dağıtma' tartışmalarıyla ilgili de konuştu.

Çelik, vatandaşa hizmet götürme konusunda yasak olmadığını iddia ederek "Kimsenin ekmek götürmesi, hizmet yapması engellenmiyor" ifadelerini kullandı.

Covid-19 salgınına karşı merkezi koordinasyonla işin yürütülmesi gerektiğini söyleyen Çelik, "Koordinasyonsuzluk çıktığı anda salgınla mücadelede zaaf oluşur," diye konuştu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Avrupa dayanışması, virüs karşısında darmadağın oldu.

- Normal bildiğimiz hayatta köklü değişiklikler yaşandı.

- Corona günlerinde 2'nci Dünya Savaşı sonrası kurulan düzenin sona erdiğinin işareti olarak ele alınacak. 2'nci Dünya Savaşı sonrası en büyük kriz ile karşı karşıyayız.

- Dünya bundan sonra temel insani konuları ele alacak.

- Sağlıkta gerçekleştirdiğimiz devrim, Türkiye'yi bu konularda son derece hazırlıklı hale getirmiştir. Ülkemiz bu salgına hazırlıklı yakalandı. Salgına diğer ülkelerden daha hazırlıklı yakalandık. Gelişmiş ülkelerin sağlık politikaları insan odaklı değil.

- Koordinasyonsuzluk çıktığı anda salgınla mücadelede zaaf oluşur. Bazı belediyelerin ekmek dağıtılmasının engellendiği haberleri var. Kimsenin hizmet yapması engellenmiyor. Elindeki imkanı herkes pandemi kuruluna getirilecek, oradaki Vefa Sosyal Destek Grupları üzerinden halkımıza dağıtılacak. Bu merkezi bir planlamayla yapılmazsa, mücadelenin doğasına aykırı bir iş yapılmış olur. Bunu yasakçılık gibi sunanlar doğru söylemiyor. Bu bir yalan siyasetidir. 

Etiketler :