AKP Sözcüsü Çelik, Erbaş'ı eleştiren Ankara Barosu'na 'faşist' dedi

AKP Sözcüsü Çelik, Erbaş'ı eleştiren Ankara Barosu'na 'faşist' dedi
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkinin HIV'e yol açtığını söyleyen Diyanet İşleri Erbaş'ı eleştiren Ankara Barosu'na faşist dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı eleştirdiği açıklamasının "faşist" olduğunu söyledi.

Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkiyle ilgili sözlerini eleştirirken,“İnsanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmasını şaşkınlık ve ibretle” izlediklerini ifade ederek tepki göstermişti.

Bugün Twitter hesabından bir açıklama yapan Çelik, "İnsanların inandıkları değer sistemine göre konuşması en doğal haktır. Anormal olan bunun tersini talep etmektir. Ankara Barosu’ndan kafasını uzatan faşist zihniyet, Sayın Erbaş'ı en temel haktan mahrum etmeye çalışan küstahça bir saldırganlık sergilemektedir" dedi.

Çelik, Ankara Barosu'nun açıklamasının darbe zihniyetinin fotokopisi olduğunu, baronun "cadı avına çıktığını" savundu ve hukukçuları Ankara Barosu'nu kınamaya davet etti.Ankara Barosu ve İHD suç duyurusunda bulunmuştu

Ankara Barosu, Erbaş'ın Cuma hutbesinin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı

 Erbaş'ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmasını şaşkınlık ve ibretle izledik. Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerinden inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir. Görevde olduğu süre boyunca çocuk tecavüzcülerine gözlerini kapatıp kadın düşmanlığının manevi zeminini dini söylemlerle meşrulaştırma çabası karşılığında maaş alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deprem, LGBTİQ+, kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda 'cadı' diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır. Anılan şahsı ve ona hak veren zihniyeti büyük bir şaşkınlık ve ibretle kınadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz. 

Baronun dışında CHP, HDP, İnsan Hakları Derneği ve çeşitli LGBTİ+ dernekleri Erbaş'a tepki göstermiş, Ankara Barosu ve İHD suç duyurusunda bulunmuştu.

Ali Erbaş'ın Cuma hutbesinde söylediği ve bu tepkilere yol açan sözleri ise şöyleydi:

 Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.

Etiketler :