AKP Hukuksuzluğuna ‘Dur’ Dediler!

AKP Hukuksuzluğuna ‘Dur’ Dediler!
CHP’nin şikayeti üzerine İlçe Seçim Kurulu, AKP’nin hukuksuz bir şekilde cadde ve sokaklara astığı bayrakları toplattırdı.Seçimler yaklaşırken, AKP’nin “yasa dışı” yöntemleri de kendisini göstermeye başladı. İktidara...

CHP’nin şikayeti üzerine İlçe Seçim Kurulu, AKP’nin hukuksuz bir şekilde cadde ve sokaklara astığı bayrakları toplattırdı.

Seçimler yaklaşırken, AKP’nin “yasa dışı” yöntemleri de kendisini göstermeye başladı. İktidara geldiği günden bugüne devletin tüm imkânlarını partisi için kullanan AKP, kimi zaman İETT otobüsleriyle mitinglerine yolcu taşıdı, kimi zaman ise camii ve okulları kendisi için kullandı.

AKP şimdi de yasaları hiçe sayarak cadde ve sokakları parti bayraklarıyla donattı. Bayrakların yasa dışı asıldığı yerlerden biri de İstanbul Kartal. Yasa gereği, parti bayrakları sadece mahallelerin seçim irtibat ofisleri civarına asılabiliyor. Ancak AKP Kartal’da tüm cadde ve sokakları bayraklarıyla kapattı. Durumdan rahatsız olan yurttaşlar ve CHP Kartal İlçe örgütü, 14 Mayıs’ta İlçe Seçim Kurulu’na AKP’yi şikayet etti.

CHP Kartal İlçe Örgütü’nün şikayetini değerlendiren 1. İlçe Seçim Kurulu, AKP’nin bayraklarını toplatma kararı aldı. Karar üzerine bölgeye ekip gönderildi ve tüm bayraklar tek tek indirildi.

“AKP DEVLETİN PARASINI KULLANIYOR”

Şikayetlerine olumlu yanıt alan CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Gerçek Gündem’e konuştu. “Kartal’da yapılan bu hukuksuzluk AKP’nin ilk hukuksuzluğu değil” diyen Kıskanç, İETT otobüslerini hatırlattı. “ AKP, devletin, belediyelerin ekonomik gücünü kendisi için kullanmaktan vazgeçmiyor. Çünkü seçmen üzerinde ‘ben güçlüyüm’ algısını oluşturmaya çalışıyor. Ama seçmen de artık her şeyin farkında. Halk AKP’nin devletin parasını yediğini biliyor” diyen Kıskanç, 1. İlçe Seçim Kurulu kararının örnek bir karar olduğunu sözlerine ekledi.