Akp Ezanı da Erteletiyor

Akp Ezanı da Erteletiyor
Başbakan’ın mitingi bitirmesi için ezan talimatla 25 dakika geç okundu.Sözcü'nün haberine göre;Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Karaman mitinginde yine bir skandal yaşandı. Başbakan’ın miting konuşmasını beklemek için camide...

Başbakan’ın mitingi bitirmesi için ezan talimatla 25 dakika geç okundu.

Sözcü'nün haberine göre;

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Karaman mitinginde yine bir skandal yaşandı. Başbakan’ın miting konuşmasını beklemek için camide öğle ezanı 25 dakika geç okundu.

Namaz saati yaklaşınca mitingin bir türlü bitmemesi üzerine ezan okunması da müftülüğün talimatı ile geciktirildi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, ezanın bir türlü vaktinde okunmaması üzerine namazlarını kılıp ayrıldılar. Namaz bittikten sonra ezan okundu. Bu durumun illerinde ilk kez meydana geldiğini dile getiren vatandaşlar, bu uygulamaya sert tepki gösterdi.

Öğle namazının miting nedeniyle geç okunması talimatının da AKP’li siyasilerin devreye girmesi ve bürokratlara bu yönde talimat vermesinden kaynaklandığı bildirildi.

Bugüne kadar kentte ezan her caminin din görevlisi tarafından okunurken, miting nedeniyle bütün camilerde merkezi sistem ezan okunması yoluna gidilmesi nedeniyle bütün camilerde ezan geç okunmuş oldu.