Akit Gazetesi'nden Yine Skandal Manşet!

Akit Gazetesi'nden Yine Skandal Manşet!
Akit gazetesi 2 Temmuz'un yıldönümünde yine skandal bir manşete imza attı.Akit gazetesi 2 Temmuz katliamının yıldönümünde ölenleri değil, lince katılıp aydınları, şairleri diri diri yakanların mazlum olduğunu öne sürdü.Sivas'ta,...

Akit gazetesi 2 Temmuz'un yıldönümünde yine skandal bir manşete imza attı.

Akit gazetesi 2 Temmuz katliamının yıldönümünde ölenleri değil, lince katılıp aydınları, şairleri diri diri yakanların mazlum olduğunu öne sürdü.

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli örgütlü bir kışkırtma sonucu ateşe verildi. Şenliklere katılanlar gerici güruh tarafından linç edilmek istendi. Saatler süren lince müdahale edilmedi. Otelin ateşe verilme ile 33 aydın ve 2 otel görevlisi hayatını kaybetti. Binlerce kişinin katıldığı Madımak Katliamı'nın sorumluları yıllarca devletin gözü önünde saklandı. Davanın bir numaralı sanığı Cafer Erçakmak sözde kırmızı bültenle aranırken, Sivas Valiliği'ne sadece 150 metre mesafede öldü.

Olaydan bir gün sonra 35 kişi gözaltına alındı. Daha sonra gözaltına alınanların sayısı 190'a çıktı. Gözaltına alınan 190 kişiden 124'ü hakkında "laik anayasal düzeni değiştirip din devleti kurmaya kalkışma" suçlamasıyla dava açıldı,[5] geri kalanlar serbest bırakıldı. Kamuoyunda Sivas Davası olarak bilinen davanın ilk duruşması, Ankara 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde 21 Ekim 1993 günü yapıldı. 26 Aralık 1994'te karara bağlanan dava sonucunda, 22 sanık hakkında 15'er yıl, 3 sanık hakkında 10'ar yıl, 54 sanık hakkında 3'er yıl, 6 sanık hakkında 2'şer yıl hapis cezası, 37 sanık hakkında da beraat kararı verildi.

SANIKLARI AKP'LİLER SAVUNDU

Yine aranan sanıklardan bazılarının evlendiği, askere gittiği hatta belediyede işe girdiği kamuoyunun baskısı ve mağdur avukatlarının çabası ile ortaya çıkarıldı. Sanıkların avukatlığını üstlenenler arasında olan Refahyol iktidarının Adalet Bakanı Şevket Kazan, bakanlığı sırasında onları hapishanede ziyaret etti. Geniş avukat listesinde çok sayıda Refah Parti üyesi ve yöneticisi olması eleştiri konusu oldu. Bu avukatlar ilerleyen yıllarda AKP ve Saadet Partisi'ne katıldılar ve içlerinden üst yönetim görevlerine yükselenler oldu.

Geçen bu zaman zarfı içerisinde sanık sayısı tahliyelerle 33'e düştü. Davanın firari olan 5 sanık ile ilgili kısmı, 13 Mart 2012 tarihinde zaman aşımından düşürüldü. İşte tüm bu yaşananlara rağmen Akit gazetesi yananları değil yakılanları savunmaktan geri durmadı.

İşte Akit gazetesinin o skandal manşeti: