Ak Saray’a 200 Milyonluk Lambri!

Ak Saray’a 200 Milyonluk Lambri!
Sözcü'nün haberine göre;Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Kaçaksarayın ürküten yeni maliyet rakamlarını açıkladı. Sarayda 200 milyon liralık lambri kullanıldığı da ortaya çıktı.Candan , “Kaçaksarayın...

Sözcü'nün haberine göre;

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Kaçaksarayın ürküten yeni maliyet rakamlarını açıkladı. Sarayda 200 milyon liralık lambri kullanıldığı da ortaya çıktı.

Candan , “Kaçaksarayın camları 701 milyon lira. Soma’da işten atılan işçilerin tazminatları ise 42 milyon lira. Sarayın camlarına harcanan para ile işçilerin tazminatı 17 kez ödenirdi.” dedi.

LAMBRİ EL YAKIYOR

Candan, Saray ve konuta kullanılan lambri kaplamaların fiyatının da 200 milyon lira olduğunu açıkladı.  Candan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun iç düzenlemesine ait resimleri de paylaştı ve şöyle dedi:

‘’Konutun lüks içinde olduğu gözleniyor. Konutun ana girişine bağlı iki VİP koridoru var. Konutta oldukça pahalı olan uzakdoğu menşeli Tik ağacı kullanılmış. Bu ağaç dünyadaki ağaçlar arasında en değerli olanı. Altına eşdeğer. 90 ya da 185 yıl büyüyen ve 35-40 metreyi bulan ağaçlar kesilerek kaplama olarak kullanılıyor. 500 yıl dayanıklı. Tik ağacından ana bina ve konuttaki Lambri kaplamaların duvar ve tavanlardaki maliyeti 200 milyon lira civarında. Konutun çalışma odasına ilişkin bilgiler de paylaşacağız. Ayrıca saray üzerine bir yayın çıkarmayı düşünüyoruz. Halkımız sarayda nerede ve nasıl yaşanıyor. Bunu çok merak ediyor”