Adnan Oktar da Dilan Polat gibi AVM tutkunu çıktı! Her AVM’ye gittiğinde 200 bin lira harcamadan çıkmazmış

Adnan Oktar da Dilan Polat gibi AVM tutkunu çıktı!  Her AVM’ye gittiğinde 200 bin lira harcamadan çıkmazmış
Suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın da 'Bazen bir AVM'de günlük 750 bin lira harcıyorum' açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken ve bu açıklamadan kısa bir süre sonra tutuklanan Dilan Polat gibi AVM'lerde yüksek miktarda para harcama tutkusu varmış. Oktar örgütüyle ilgili yeni iddianamede Oktar'ın 8 yıl önce AVM'lere her gittiğinde en az 200 bin liralık harcama yapmadan ayrılmadığı yer aldı.

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre katıldığı bir televizyon programında 'Bazen bir AVM'de günlük 750 bin lira harcıyorum' diyen Dilan Polat, bu açıklamasından sonra MASAK tarafından mercek altına alınmıştı. Dikkatleri üzerine çeken Polat, kısa bir süre sonra "Kara para aklamak" ve "vergi kaçırmak" suçlarından tutuklandı.

ADNAN OKTAR DA AVM TUTKUNU ÇIKTI

Adnan Oktar'ın da arasında olduğu 4'ü tutuklu, 42'si firari toplam 72 kişi hakkında yeni bir iddianame düzenlendi. Bin sayfalık iddianamede Adnan Oktar'ın da tıpkı Dilan Polat gibi AVM'de para harcama tutkusunun olduğu ortaya çıktı. Oktar'ın yaptığı bu harcamaların nedeninin ise vatandaşlara maddi gücünü göstermek ve etkilemeyi amaçlamak olduğu ifade edildi.

200 BİN LİRALIK HARCAMA YAPMADAN ÇIKMAZMIŞ

İtirafçı ve şikayetçi ifadelerine yansıyan bilgilere göre, Oktar tutuklanmadan önce her AVM ziyaretinde minimum 200 bin liralık bir harcama yaptığı, 200 bin liralık harcama yapmadan alışveriş merkezinden ayrılmadığı kaydedildi. Oktar'ın bundan yaklaşık 8 sene önce harcadığı bu rakam dikkat çekti.

İtirafçı isimlerden bir tanesi olan Adnan T. verdiği ifadede, "Adnan Oktar, AVM'lere gittiğinde para gücünü göstermek ve bunu halk arasında yayılması için işine yaramayacak her şeyi alır, en az 200 bin lira harcamadan da AVM'den çıkmazdı. Ödemeleri ise genellikle İbrahim Seral Köprülü ve Rasin Kotil yapardı" dedi.

İNFAKLAR HARCAMALARA GİTTİ

"Müşteki" sıfatıyla ifade veren R. M. de verdiği ifadede benzer şeyler söyledi. R.M. ifadesinde, örgüt üyelerinden hem maaşlı olarak çalışanların hem de kendilerine ailesinden miras kalanların bütün kazandıklarını 'İnfak' adı altında Oktar'a sunduklarını söyledi. R.M. de ifadesinde Oktar'ın sadece aylık alışverişinin minimum 200 bin lira olduğunu dile getirdi.