Adalet Bakanı Gül: İyi hal indirimi yapılmasını anlayamıyorum

Adalet Bakanı Gül: İyi hal indirimi yapılmasını anlayamıyorum
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, iyi hal indirimine ilişkin, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer'in sorusunu yanıtladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, iyi hal indirimine ilişkin, “Bunu asla kabul edemiyoruz. Bu konuda -hem uygulamada hem farkındalık hem yasal düzenleme anlamında- akademisyenlerle yaptığımız, uygulayıcılarla yaptığımız bir çalışmamız da var” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Meclis Genel Kurulu’nda dün gece, “Kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda iyi hâl ve tahrik indirimi uygulanmaması adına bir çalışma yapıyor musunuz?” diye sordu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de iyi halle ilgili şunu ifade etti:

“Gerçekten büyük bir, elim bir cinayet oluyor; böyle infial olan bir hadisede yani duruşmadaki tavırdan dolayı iyi hâl indiriminin yapılmasını ben bir hukukçu olarak asla anlayamıyorum. Böyle bir yaklaşımın, duruşmadaki hâl, tavır değil yani o kadının canına kastediyorsun, kadını öldürmüşsün, duruşmada iyi hâlli olarak… Bir de daha iyi hâlli olarak gelmeyeceksin oraya. Bunu asla kabul edemiyoruz. Dolayısıyla bu konuda uygulamadan kaynaklı, Yargıtay’ın da iyi hâl indirimiyle ilgili ‘Neden iyi hâl indirimi yaptınız?’ şeklinde bozduğu kararlar da var. Bu konuda da -hem uygulamada hem farkındalık hem yasal düzenleme anlamında da- akademisyenlerle yaptığımız, uygulayıcılarla yaptığımız bir çalışmamız da var. Bu konuda da Parlamentonun yine takdiri olduğunda bu hususlarla ilgili bizim de önerilerimizi elbette sunacağız.”

Etiketler :